Ειδήσεις

«Μικροί πυροσβέστες» από τη Γερμανία επισκέφτηκαν το Δημαρχείο

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Ρόδου και πόλης Γκούμερσμπαχ

Αντιπροσωπεία παιδιών από τη Γερμανία και τους συνοδούς τους, υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και αντιδήμαρχοι προερχόμενοι από τον πρώην δήμο Αφάντου, που το 2001 αδελφοποιήθηκε με την πόλη Γκούμερσμπαχ της Γερμανίας.

Πρόκειται για παιδιά που ανήκουν στο Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών της πόλης των 52.000 κατοίκων και εκπαιδεύονται από αυτή την ηλικία.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σάββας Διακοσταματίου και Γιώργος Κακούλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Πετράκης, ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα περιβάλλοντος Χρήστος Γαμβρούδης, ο Σταμάτης Παπανικόλας πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «Παναγιά Καθολική» καθώς και η Μαρίτσα Μαντικού.

Με την πόλη Γκούμερσμπαχ της Γερμανίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Κολονία, ο δήμος Αφάντου διατηρούσε ανέκαθεν στενούς δεσμούς αφού τις προηγούμενες δεκαετίες 1.500 Αφαντενοί μετανάστευσαν και δούλεψαν εκεί. Οι διαδικασίες αδελφοποίησης ξεκίνησαν επί δημαρχίας Πανορμίτη Ράμμου και η επίσημη τελετή αδελφοποίησης των δύο πόλεων πραγματοποιήθηκε το 2001, επί δημαρχίας Σταύρου Σταυρή, με πρόεδρο  του Πολιτιστικού Οργανισμού Αφάντου τον Σάββα  Διακοσταματίου. Από τότε καλλιεργήθηκαν σχέσεις σε επίπεδο πολιτιστικό με τη δημιουργία εκθέσεων, αλλά και ανταλλαγή επισκέψεων και φιλοξενία των παιδιών στις κατασκηνώσεις των Κολυμπίων.

Με αφορμή αυτό ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των κατασκηνώσεων στα Κολύμπια και την προοπτική να αξιοποιηθούν επενδυτικά με την ταυτόχρονη χρήση για φιλοξενία προσκόπων, συλλόγων και ξένων φιλοξενουμένων.

Οι «μικροί πυροσβέστες» και οι συνοδοί τους, επισκέφτηκαν νωρίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, κι ενημερώθηκαν από τους επικεφαλείς. Θα παραμείνουν στο νησί  μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι έχει ανταλλάξει επιστολές με  το δήμαρχο της πόλης για να διευρυνθεί το πεδίο συνεργασίας των δύο πλευρών ενώ δήλωσε ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον καινοτόμες πρακτικές όπως αυτή του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών για μικρά παιδιά που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στη Ρόδο.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου