Τον επανακαθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων ζητούν οι δικηγόροι από την υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, απέστειλε επιστολή προς την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, με την οποία θέτει ζήτημα επανακαθορισμού «σε αξιοπρεπές επίπεδο της αποζημίωσης όλων των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015».

Στην επιστολή του ο Βασίλης Αλεξανδρής επισημαίνει: «Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής.

Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους», προσθέτει, «οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή, αλλά αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν».

«Είναι αδιανόητο», συνεχίζει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων «να αναγκάζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές, τουλάχιστον δύο ημέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».

Τέλος, ο Βασίλης Αλεξανδρής επισημαίνει, ότι ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος, προκειμένου «να αρθεί η υφιστάμενη αδικία, ώστε να μπορέσουν οι ήδη κληρωθέντες δικαστικοί αντιπρόσωποι να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στην ύψιστη δημοκρατική θεσμική λειτουργία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ