Υπεξαίρεσε χρήματα και από φίλους του!

Αιρετός, που υπηρέτησε επί σειράν ετών σε θέση αυξημένης ευθύνης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συγκαταλέγεται σύμφωνα με χθεσινές καταγγελίες, μεταξύ των θυμάτων του τραπεζικού διευθυντή, που λειτούργησε παρατράπεζα στο νησί της Ρόδου ως και βιομηχανία έκδοσης πλαστών τίτλων προθεσμιακών καταθέσεων.
Ο αιρετός, που εργάζεται πλέον σε δημόσιο οργανισμό, έχει απευθυνθεί ήδη σε γνωστό δικηγόρο του νησιού, ο οποίος μετά από έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε ότι έχουν εξανεμιστεί οι καταθέσεις του ύψους 100.000 ευρώ.
Το νέο θύμα του τραπεζικού διευθυντή συγκαταλέγεται μεταξύ των στενών «φίλων» του και είναι μέλος σε αθλητικό σωματείο, μέλη του οποίου φέρεται να έχει πλήξει ο καταγγελλόμενος.
Όπως εξήγησε ο αιρετός σε συντάκτη της «δημοκρατικής», είχε συγκεντρώσει 100.000 ευρώ σε καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν προκειμένου να αποκαταστήσει στο μέλλον τα δύο του παιδιά. Πρόκειται, όπως τόνισε, για τις οικονομίες μιας ζωής, χρήματα τα οποία απέκτησε από κληρονομιά και από συγγενείς.
Ο τραπεζικός διευθυντής από το έτος 2007 τον έπεισε να επενδύσει τα χρήματά του αυτά σε προθεσμιακή κατάθεση και για τον λόγο αυτό προέβη σε μεταφορά τους από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν σε εκείνη του εμφανιζόμενου ως «φίλου» του τραπεζικού.
Η προθεσμιακή του κατάθεση σε ευρώ ανανεωνόταν κάθε έτος, ενώ ο «φίλος» του τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα απολάμβανε μοναδικά επιτόκια σε αυξημένες τιμές σε σχέση με εκείνα, που ίσχυαν στην αγορά.
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο ίδιος βρισκόταν σε ακριτικό νησί στο οποίο υπηρετούσε και δεν έδωσε βάση στα όσα αποκαλύφθηκαν, γιατί ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αφορούσαν τον συγκεκριμένο «φίλο» του.
Τις τελευταίες μέρες άρχισε να θορυβείται από το γεγονός ότι ο «φίλος» δεν απαντούσε στις κλήσεις του, με αποτέλεσμα, όταν ρώτησε έτερο μέλος του αθλητικού συλλόγου, για το που βρίσκεται, να ενημερωθεί σχετικά και να… «πέσει από τα σύννεφα».
Ο δικηγόρος του απευθύνθηκε στην τράπεζα για να διαπιστώσει με λύπη του ότι «έκανε φτερά» η προθεσμιακή κατάθεση στην οποία έχει επενδύσει το μέλλον των δύο του παιδιών!
Εχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες συλλογής στοιχείων και αναμένει επίσημη ενημέρωση από τους επιθεωρητές της τράπεζας.
Θυμίζουμε ότι σε βάρος του έχουν γίνει όμοιες καταγγελίες από ακόμη τρείς «φίλους» του από το ίδιο αθλητικό σωματείο, με σοβαρότερη, λόγω ύψους ποσού, ένα ομογενή, που διαμένει πλέον στη Ρόδο, ο οποίος έχασε 328.000 ευρώ.
Όπως καταγγέλθηκε, ο τραπεζικός διευθυντής, έχοντας εξασφαλίσει την απεριόριστη εμπιστοσύνη τους έπεισε δύο ακόμη «φίλους» του, μέλη του ίδιου συλλόγου, τον πρώτο τον Οκτώβριο του 2014 και τον δεύτερο τον Φεβρουάριο του 2015 να του εμπιστευθούν τις οικονομίες τους, ύψους 21.300 ευρώ και 41.000 ευρώ αντίστοιχα, προκειμένου να τις επενδύσει σε ομόλογα εξωτερικού, που θα είχαν «τρομακτικές αποδόσεις»!
Παρότι δεν τους διασφάλισε με τη χορήγηση των σχετικών τίτλων, εκμεταλλευόμενος την φιλία τους, όπως ισχυρίζονται, τους παρέδωσε προσωπικές επιταγές του, σε άλλη τράπεζα, τις οποίες και ανανέωνε κάθε 6μηνο, ενσωματώνοντας σ’ αυτές τον τόκο.
Όταν οι δύο φίλοι του τον αναζήτησαν στο διάστημα, που βρισκόταν ουσιαστικά σε υποχρεωτική άδεια από την τράπεζα και πληροφορήθηκαν ότι διενεργείται σε βάρος του έρευνα, πρίν έλθει το θέμα στη δημοσιότητα, συναντήθηκαν μαζί του σε καφετέρια και εκεί σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο καταγγελλόμενος, προκειμένου να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι επιταγές, που τους είχε χορηγήσει και είχαν λήξει ήταν χωρίς αντίκρυσμα, τους πληροφόρησε ότι έπασχε από καρκίνο!
Οι δύο φίλοι του, παρά το οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν, δέχτηκαν να κάνουν υπομονή για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να καταπολεμήσει την ασθένειά του, ενώ μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκαν, από τρίτους, αφού δεν μπόρεσαν να έχουν επαφή μαζί του, ότι δεν έχει προσβληθεί από… καρκίνο!
Οι δύο φίλοι του, διατείνονται, ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα, με «πέτσινες» επιταγές, για ανύπαρκτες επενδύσεις στον ίδιο σύλλογο.

Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι μηχανικός, που υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία, έχασε περίπου 15.000 ευρώ με τον ίδιο ως άνω τρόπο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ