Ρεπορτάζ

Στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” η ηλεκτροκίνηση στη Ρόδο

Στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Ρόδου και Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ» ύψους 2.529.515,44 €.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, αποφάσισε την ένταξη του έργου, με την χρηματοδότηση να πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου το οποίο χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
* Τίτλος έργου: Δράσεις Ηλεκτροκίνησης Δήμου Ρόδου και
Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ
* Κύριος του Έργου
-Δήμος Ρόδου
-Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ
-Ποσό χρηματοδότησης 2.529.515,44 €
Φυσικό Αντικείμενο Έργου
Το φυσικό αντικείμενο αποτελείται από:
*Για το Δήμο Ρόδου
• Ένα (1) ηλεκτρικό σάρωθρο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό, κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, πεζοδρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, κ.λ.π.
• Ένα (1) ηλεκτρικό ανατρεπόμενο όχημα, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πάσης φύσεως μεταφορές υλικών.
• Ένα (1) ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα, επτά θέσεων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά προσωπικού.
• Δύο (2) ηλεκτρικά VAN με εξοπλισμό κινητού συνεργείου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά και αποθήκευση φορητών εργαλείων (π.χ. Γραφείο Τεχνικών υπηρεσιών).
• Ένα (1) ηλεκτρικό ασθενοφόρο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διακομιδή ασθενών και την άμεση επέμβαση σε περιστατικά που απαιτούν παροχή πρώτων βοηθειών
• Ένα (1) ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την κατάσβεση πυρκαγιών. Το μέγεθος του είναι τέτοιο που εξυπηρετεί την επέμβαση σε δυσπρόσιτα, λόγω στενών διαστάσεων οδικού δικτύου, σημείων ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, όπως η Μεσαιωνική πόλη της
Ρόδου, ο οικισμός της Λίνδου κ.λπ.
• Επτά (7) σταθμοί για τη φόρτιση των παραπάνω οχημάτων.
• Τα υπό προμήθεια οχήματα και ο εξοπλισμός, θα είναι καινούργια, και θα παραδοθούν πλήρως συναρμολογημένα και έτοιμα για λειτουργία.
• Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται, η εκπαίδευση και υποστήριξη για τουλάχιστον έξι (6) μήνες, από την οριστική παραλαβή των οχημάτων και του εξοπλισμού, του προσωπικού του Δήμου από τον προμηθευτή.
Για τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ:
• Τρία (3) ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία, αριθμού καθήμενων επιβατών τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ατόμων και συνολικού αριθμού επιβατών (καθήμενοι και όρθιοι) τουλάχιστον σαράντα πέντε (45) ατόμων
• Τρείς (3) δίδυμους φορτιστές, ελάχιστης ονομαστικής ισχύος 44kW το κάθε δίδυμο, που θα χρησιμοποιηθούν, για τη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου