Αρθρο του Ταμία της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου Κωνσταντίνου Γλεντή

Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές – όποτε κι αν αυτές γίνουν – νικητής θα είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με διαφορά πολλών ποσοστιαίων μονάδων.

Βέβαια, τούτο δεν είναι αρκετό από μόνο του προκειμένου να ανατραπεί η αρνητική πορεία της χώρας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να έχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και πλατιά λαϊκή αποδοχή, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει αποτελεσματικά και γρήγορα τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και με αυτόν τον τρόπο να εξέλθει συντομότερα η χώρα από το τέλμα που την έβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι πολίτες πλέον το αναγνωρίζουν και γι αυτό το λόγο είναι σίγουρο ότι θα σχηματιστεί μια δυνατή πλειοψηφική τάση στην κοινωνία, η οποία θα δώσει μια μεγάλη και άνετη επικράτηση στις υγιείς πολιτικές δυνάμεις την Κυριακή των βουλευτικών εκλογών και μια δυνατή κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

Πέρα όμως από τις εθνικές εκλογές, σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα, θα έχουμε και άλλες δύο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Εκείνη για τις ευρωεκλογές και αυτήν για την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Με σκοπό να επιτευχθεί η συναίνεση και έγκριση της κοινωνίας, όπως επίσης και η βαθιά καταδίκη της ολέθριας πολιτικής της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, θα πρέπει η Ν.Δ. να κυριαρχήσει και στις δύο αυτές εκλογικές μάχες και ιδιαίτερα στις δεύτερες που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.

Μόνο με Δήμους και Περιφέρειες που θα συμμερίζονται το σχέδιο εθνικής σωτηρίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα καταστεί δυνατόν να διαφυλαχθεί, αλλά και να ενισχυθεί το σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας στο μέλλον.

Μόνο με Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται σε ιδεολογική σύμπλευση με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα έχει αγαστές σχέσεις και καλή συνεργασία μαζί της , έχει ελπίδα διάσωσης η Ελλάδα.

Γι αυτό και είναι γεγονός υψίστης σημασίας να προταθούν και να στηριχθούν υγιείς δυνάμεις στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες θα συνδράμουν και θα συμπληρώσουν το έργο της γενικής κυβέρνησης.

Στην περιοχή μας πρόσφατα ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους επικεφαλής των συνδυασμών για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, από τον χώρο που εκπροσωπούμε.

Είναι γενικώς παραδεκτό ότι οι εκλογές αυτές δεν έχουν αμιγώς κομματικό χαρακτήρα και τα πρόσωπα που ασχολούνται με αυτές θα πρέπει να εκφράζουν τους πολίτες ακόμα και έξω από τα στενά κομματικά όρια, ενώ οι ίδιοι θα πρέπει να τυγχάνουν ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής.

Δίχως να φοράει κάποιος κομματικές παρωπίδες, θα μπορούσε με σιγουριά να πει πως αποτελεί γενικότερη πεποίθηση ότι οι υποψήφιοι που προέρχονται από τον πολιτικό μας χώρο είναι κατά κανόνα καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι με την ευρύτερη έννοια.

Εκείνο όμως που επιβάλλεται πάνω από όλα, έτσι ώστε όλο αυτό το πλάνο να επιτύχει και να εφαρμοστεί, είναι να υπάρξει ΕΝΟΤΗΤΑ στον χώρο από τον οποίο προερχόμαστε σε όλα τα επίπεδα και ιδίως στα τοπικά.

Θα πρέπει μπροστά στο γενικό καλό να υπάρξουν υποχωρήσεις και παραμέρισμα των προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.

Το διακύβευμα για την επόμενη μέρα του τόπου είναι πολύ μεγάλο: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Από το πιο μικρό χωριό μέχρι την πιο μεγάλη πόλη. Από το πιο απομακρυσμένο νησί μέχρι το πιο ψηλό βουνό!

Διχόνοια και εσωστρέφεια στο κόμμα μας δεν επιτρέπεται να τορπιλίσουν την προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας.
Ενότητα και συνεργασία πρέπει να επικρατήσουν.
Προσωπικές ατζέντες πρέπει να εκλείψουν.
Συστράτευση και κοινοί αγώνες για το καλό των τοπικών κοινωνιών και της πατρίδας μας!
Κωνσταντίνος Γλεντής 
 
Ταμίας ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ