Ειδήσεις

Χαιρετιστήρια επιστολή του Δ.Γάκη στα εγκαίνια της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης  Κρεμαστής

Την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής για την οικονομική ανάπτυξη, την προβολή της τοπικής αγροτικής παραγωγής και τον πολιτισμό της Ρόδου, υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε επιστολή του προς τους διοργανωτές της Έκθεσης, με αφορμή τα σημερινά (12.08.16) εγκαίνια της.

Στην χαιρετιστήρια επιστολή του, ο Δημήτρης Γάκης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η Έκθεση Κρεμαστής, αντανακλά το δυναμισμό και τη διάθεση των κατοίκων της Ρόδου για ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Είναι μια Έκθεση, που στο μισό αιώνα λειτουργίας της, έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην προβολή της τοπικής οικονομίας, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική χειροτεχνία, την καινοτομία και την αγροτική παραγωγή. Η έξοδος από την κρίση για τη νησιωτική χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, που να λαμβάνει υπ’ όψιν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών, την ιδιαιτερότητα της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής, να δίνει κίνητρα για την υλοποίηση δράσεων που προβάλλουν τη συνέργεια της αγροτικής παραγωγής (βιολογικά προϊόντα, βότανα, γαλακτοκομικά προϊόντα, μελισσοκομία, παραδοσιακά ζυμαρικά, οίνοι προστατευμένης ονομασίας προέλευσης, κ.ά. τοπικά προϊόντα) με τον τουρισμό στην αναπτυξιακή διαδικασία. Σε αυτή την προοπτική, συνεισφέρει σημαντικά η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου