Ειδήσεις

«Cyber sex» καθηγητή – μαθήτριας μέσω facebook

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας μαθήτριας, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τον προσεχή Οκτώβριο, καθηγητής, που υπηρετούσε σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής πλευράς του νησιού, ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία, γιατί μετά από έρευνα πειθαρχικού οργάνου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προέκυψε ότι έκανε “cyber sex” με μαθήτρια, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook!!

Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», μια 14χρονη μαθήτρια, αφού απέστειλε αίτηµα φιλίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του facebook, στον 37χρονο καθηγητή της και ο τελευταίος την πρόσθεσε στη λίστα των φίλων του, άρχισε να τον πολιορκεί.

Eκείνος αν και έδειχνε διστακτικός, γοητευµένος µάλλον από τις ερωτικές επιθυµίες της ανήλικης, την άφηνε να του λέει τα πιο απίθανα πράγµατα στις τακτές µυστικές επικοινωνίες που είχαν. Ενώ πίστευε ότι η µαθήτρια του ήταν µόλις 12 ετών δεν δίστασε να ενεργήσει “cyber sex” µαζί της.
Οταν άρχισε η ανήλικη να γίνεται εξαιρετικά φορτική και ο ίδιος αντιλήφθηκε πλέον τους κινδύνους, προσπαθώντας να διορθώσει το ατόπηµά του, διαπίστωσε ότι η ανήλικη ήταν αποφασισµένη για όλα… ακόµη και να ενηµερώσει τους πάντες για τον έρωτά της.
Οι µεταξύ τους διάλογοι σοκάρουν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον καθηγητή, που κλήθηκε σε απολογία, όταν η υπόθεση διέρρευσε και ενηµερώθηκε σχετικώς ο διευθυντής της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που τον κάλεσε για εξηγήσεις.

Ο καθηγητής έδωσε ο ίδιος αντίγραφο των συνοµιλιών που είχε µε την ανήλικη και στην πορεία διενεργήθηκε σε βάρος του πειθαρχική έρευνα που κατέληξε στην επιβολή της πειθαρχικής ποινής της προσωρινής παύσης τριών µηνών από τα καθήκοντά του, µε πλήρη στέρηση αποδοχών.

Κρίθηκε συγκεκριµένα ότι τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωµα της αναξιοπρεπούς ή ανάρµοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συµπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 107 παρ. 1 στοιχ. ε’ του Ν 3528/2007, όπως αντικαταστάθηκε από το Ν 4057/2012, που ισχύει, ενώ του αναγνωρίστηκε το “ελαφρυντικό” ότι έζησε ως το χρόνο, που έγινε το πειθαρχικό παράπτωµα έντιµη ατοµική, επαγγελµατική και γενικά κοινωνική ζωή και επέδειξε ειλικρινή µεταµέλεια για την πράξη του και επεδίωξε να άρει ή να µειώσει τις συνέπειες της πράξης του.

Πιο συγκεκριµένα…
Στις 14 Μαρτίου 2012 ενηµερώθηκε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου από διευθυντή Γυµνασίου, σχετικά µε καταγγελθέν σε αυτόν συµβάν, που ενέπλεκε τη µαθήτρια του µε τον εκπαιδευτικό, οπότε και κλήθηκε αµελλητί στο Γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας, για εξηγήσεις.
Αφού εµφανίστηκε παρέδωσε στον Διευθυντή της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου ηλεκτρονική µνήµη τύπου USB περιέχουσα αρχείο Wοrd µε διαλόγους που διηµείφθησαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης “facebook” µεταξύ του ιδίου και της µαθήτριας.

Aπό το περιεχόµενο των συνοµιλιών, που διήρκεσαν από την 29η Φεβρουαρίου 2012 έως 7η Μαρτίου 2012, προέκυψε ότι ο εκπαιδευτικός χρησιµοποίησε ανοίκειες και απρεπείς εκφράσεις κατά της ηθικής υπόστασης και αιδούς της ανήλικης µαθήτριας, που φοιτούσε στην Α’ Γυµνασίου, µε προτάσεις και µε εξιστόρηση πράξεων, που αφορούν τη γενετήσια ζωή και προσέβαλε την αιδώ της, ενώ κατά τη διάρκεια του διαλόγου του ανέχθηκε να λέγονται από την ανήλικη µαθήτρια εκφράσεις ανεπίτρεπτου ηθικού περιεχοµένου κατά τρόπο που απάδει απολύτως στο υπαλληλικό ήθος και ειδικότερα αυτό του εκπαιδευτικού, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός διδάσκει στο τµήµα, όπου φοιτά η ανήλικη και συνεπώς όφειλε να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό που σοκάρει ακόµη περισσότερο είναι το γεγονός ότι στις µεταξύ τους συνοµιλίες η ανήλικη υποστηρίζει ότι είχε ερωτικές επαφές και µε άλλον της καθηγητή!!

Η Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου ως είχε υποχρέωση κοινοποίησε τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πληµµελειοδικών Ρόδου µε αποτέλεσµα να παραγγελθεί σχετική ποινική προκαταρκτική εξέταση.
Ενώπιον του ΠΥΣΔΕ ο καθηγητής είχε επισημάνει ότι οι συνοµιλίες του µε την µαθήτρια έλαβαν χώρα σε µια στιγµή αδυναµίας και µεγάλης αφέλειάς του. Διαβεβαίωσε ότι έχει µετανοήσει πλήρως για το συµβάν και ότι αυτή του η µεταµέλεια ισοδυναµεί µε υπόσχεση ότι ουδέποτε στο µέλλον θα συµβεί παρόµοιο περιστατικό.
Στα πλαίσια της ποινικής έρευνας που διεξήχθη ο καθηγητής ισχυρίστηκε ότι σε καμία απολύτως έγγραφη συνομιλία του με την ανήλικη δεν περιέχονται ασελγείς χειρονομίες ή προτάσεις από την πλευρά του, που να αφορούν ασελγείς πράξεις.

Διατείνεται ότι τέτοιες προτάσεις έγιναν από την πλευρά της ανήλικης και συναντούσαν την σθεναρή του αντίδραση.
Υποστήριξε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η ανοχή σε τέτοιες προτάσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόταση ασελγών πράξεων, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν νοείται να προσβάλλει και μάλιστα βάναυσα, στη σφαίρα της γενετήσιας αξιοπρέπειας κάποιος, με την ανοχή του σε ασελγείς προτάσεις άλλον, όταν αυτός ο άλλος αποδεικνύεται ότι είναι αυτός που διατυπώνει αυτού του περιεχομένου τις προτάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου