Ειδήσεις

Δυσοίωνες προβλέψεις Ευθ. Λέκκα: Θα έχουμε μεγαλύτερης κλίμακας φυσικές καταστροφές

Στην Πολιτική Προστασία απαιτούνται συνέργειες και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Προκλήσεις για την Πολιτική Προστασία και μείωση του κινδύνου καταστροφών στην Δυτική Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου RGC 2022 στην Πάτρα, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, έκανε δυσοίωνες προβλέψεις για μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Ειδικότερα ανέφερε: «Θα έχουμε μεγαλύτερης κλίμακας φυσικές καταστροφές, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε μεγαλύτερες περιοχές, ενώ θα υπάρχει συνδυασμός κινδύνων που απαιτούν νέες προσεγγίσεις στα επιχειρησιακά σχέδια, νέες αρμοδιότητες και στους τρεις βαθμούς διοίκησης, ΟΤΑ, Περιφέρεια και κεντρική διοίκηση».

«Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα νέα δύσκολα δεδομένα, τις πολύπλοκες προκλήσεις και πολιτικές της κλιματικής αλλαγής, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θεωρούμε ότι πρέπει να υιοθετηθεί μια ολιστική προσέγγιση που βασίζεται στο τρίγωνο πρόληψη, ετοιμότητα-προετοιμασία και ανθεκτικότητα» επεσήμανε ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, επισημαίνοντας και την αναγκαιότητα συνεργασίας και συνεργειών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμους) που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου