Ειδήσεις

Στα κάγκελα οι δικαστές για πιθανές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Σκληρή είναι η αντίδραση των δικαστών στο ενδεχόμενο περικοπών στα ειδικά μισθολόγια και ιδιαίτερα στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ξεκαθαρίζει, με ανακοίνωσή της, πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες μειώσεις αποδοχών, δηλώνοντας αποφασισμένη να αντιδράσεις αναλόγως στην πρόθεση να δημιουργηθούν δικαστές δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αναφέρεται: “Για μία ακόμη φορά εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με άδικα μέτρα (4ο Μνημόνιο) που θίγουν με ιδιαίτερη ένταση τους μισθούς,  τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας. Μεταξύ των μέτρων αναφέρεται και ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων. Η κυβέρνηση εντάσσει σε αυτά και το κατά τα άρθρα  26, 87 παρ, 1 και 88 παρ. 2 του Συντάγματος μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και, με βάση όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχεδιάζει νέες περικοπές σε αυτό, παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις  Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας  με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές προηγούμενες μειώσεις που έγιναν με τον ν. 4093/2012.

Η Ένωση  Διοικητικών Δικαστών δεν θα  αποδεχθεί την παραβίαση των εν λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Δηλώνει ότι θα αντιδράσει αναλόγως σε περίπτωση νέων περικοπών στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών .

Δεν θα δεχτεί επ’ ουδενί τη δημιουργία δικαστικών λειτουργών δύο ταχυτήτων.

Παναγιώτης Στάθης-capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου