Εκδήλωση από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή με θέμα την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της Ε.Ε. υπέρ των ΜΜΕ, στην Αίθουσα Γεώργιος Καραγιάννης Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, από τις 09.30 έως τις 13.00.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πέραν των τοπικών φορέων και αρχών, ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ενώ θα γίνει κεντρική ομιλία του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) θα διοργανώσει ακρόαση στο πλαίσιο της παρακολούθησης της γνωμοδότησης πρωτοβουλίας που εκπόνησε με θέμα Βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών της ΕΕ υπέρ των ΜΜΕ (εισηγήτρια η κ. Milena Angelova), η οποία υιοθετήθηκε τον Ιούλιο του 2017.
Η προτεινόμενη ακρόαση αποσκοπεί στο να εξεταστούν η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των πολιτικών της ΕΕ υπέρ των ΜΜΕ και να συγκεντρωθούν πολύτιμες συμβολές και σχόλια σχετικά με το εν λόγω θέμα από ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα, με στόχο την αναζήτηση λύσεων για τη βελτίωση των πολιτικών αυτών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις συστάσεις που περιγράφονται στη γνωμοδότηση της ΕΟΚΕ, με στόχο την υλοποίησή τους σε εθνικό επίπεδο. Στην πρώτη γραμμή θα πρέπει να βρίσκονται θέματα όπως η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά και τη διεθνοποίηση, η προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος, η απλούστευση, η μείωση του διοικητικού φόρτου και η στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των ΜΜΕ.
Επιπλέον, θα συζητηθούν λύσεις για καλύτερα στοχευμένες πολιτικές και για τον σχεδιασμό μέτρων που θα μπορούν να εφαρμοστούν σε επιχειρήσεις διαφόρων ειδών και μεγέθους. Κατόπιν, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους για τον τρέχοντα ορισμό μιας ΜΜΕ και την ενδεχόμενη ανάγκη αναθεώρησής του.
Συντονιστής της ακρόασης θα είναι ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, μέλος της ΕΟΚΕ από την Ελλάδα και εισηγητής της γνωμοδότησης με θέμα «Το δυναμικό των μικρών οικογενειακών και παραδοσιακών επιχειρήσεων για την ώθηση της ανάπτυξης και της οικονομικής μεγέθυνσης στις περιφέρειες».

Πρόγραμμα
09.00 – 09.30 Εγγραφή και υποδοχή με καφέ
09.30 – 09.35 Χαιρετισμός από τον Ιωάννη Πάππου, Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
09.35 – 09.40 Εναρκτήριες παρατηρήσεις του Παναγιώτη Καραγιάννη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου
09.40 – 10.00 Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:
Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου
10.00 – 10.20 Ομιλία του Γιώργου Καββαθά, Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
10.20 – 10.50 Κεντρική ομιλία του Βασίλη Κορκίδη, Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
10.50 – 11.20 Διάλειμμα για καφέ
11.20 – 12.00 «Πώς η Ελλάδα επιδιώκει τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πολιτικών υπέρ των ΜΜΕ»
Συζήτηση πάνελ με συντονίστρια την Βάλια Αρανίτου, Διευθύντρια ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετέχουν οι:
Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
Ιωάννης Πάππου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου
Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου
Ερωτήσεις και απαντήσεις
12.00 – 12.50 «Η ευρωπαϊκή προσέγγιση στην προώθηση των ΜΜΕ»
Συζήτηση πάνελ με συντονιστή τον Δημήτρη Δημητριάδη, μέλος της ΕΟΚΕ. Συμμετέχουν οι:
Ελευθερία Μπακάλη, εκπρόσωπος της Διαχειριστικής αρχής αγροτικής ανάπτυξης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας
Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της ΕΟΚΕ
Milena Angelova, μέλος της ΕΟΚΕ
Ερωτήσεις και απαντήσεις
12.50 – 13.00
Τελικές παρατηρήσεις τουVeselin Mitov, μέλους της ΕΟΚΕ
Θα παρέχεται η δυνατότητα ομιλίας στα αγγλικά και στα ελληνικά και αντίστοιχη διερμηνεία.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ