ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Επιτακτική η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για 3μηνη χειμερινή επιδότηση στους ξεναγούς”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ερώ­τη­ση κα­τέ­θε­σαν 38 βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΠΣ και ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, προς τους Υπουρ­γούς Του­ρι­σμού, Οι­κο­νο­μι­κών και Ερ­γα­σί­ας & Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων, ανα­φο­ρι­κά με την επι­τα­κτι­κή ανά­γκη νο­μο­θε­τι­κής ρύθ­μι­σης για τον κλάδο των ξε­να­γών προ­κει­μέ­νου να τύ­χουν της τρί­μη­νης τα­κτι­κής χει­με­ρι­νής επι­δό­τη­σης του ΟΑΕΔ.

Όπως ση­μειώ­νε­ται στην Ερώ­τη­ση, οι Ξε­να­γοί, μετά και το τέλος της εξαι­ρε­τι­κά σύ­ντο­μης του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου για το 2021, βρί­σκο­νται και πάλι σε οι­κο­νο­μι­κό αδιέ­ξο­δο. Οι 4 μήνες ερ­γα­σί­ας, μετά από ενά­μι­σι χρόνο κα­θο­λι­κής ανερ­γί­ας, δεν επαρ­κούν για να μπο­ρέ­σουν να αντα­πε­ξέλ­θουν οι­κο­νο­μι­κά, ιδιαί­τε­ρα με την τω­ρι­νή επι­δη­μιο­λο­γι­κή κα­τά­στα­ση και το κύμα ακρί­βειας που μα­στί­ζει την κοι­νω­νία.

Για τη φε­τι­νή χρο­νιά, οι ξε­να­γοί έλα­βαν απο­ζη­μί­ω­ση ει­δι­κού σκο­πού, για το διά­στη­μα Ια­νουα­ρί­ου-Μαΐου, 534 ευρώ ανά μήνα, για τα οποία απ´ ό,τι φαί­νε­ται δεν προ­βλέ­πε­ται η αντί­στοι­χη ασφα­λι­στι­κή κά­λυ­ψη. Η εξα­σφά­λι­ση του επι­δό­μα­τος του ΟΑΕΔ όπως επί­σης και άλλων πρό­σθε­των επι­δο­μά­των (π.χ. το­κε­τού) καθώς και για τα συ­ντα­ξιο­δο­τι­κά δι­καιώ­μα­τα, απαι­τού­νται 201 έν­ση­μα ανά έτος, τα 50 δε έν­ση­μα που τους είχαν δοθεί το 2020 δεν επαρ­κούν, και για το 2021 αμ­φι­σβη­τού­νται ακόμα και αυτά.

Οι βου­λευ­τές του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΠΣ ζη­τούν από τους αρ­μό­διους Υπουρ­γούς να λά­βουν άμεσα μέτρα για την προ­στα­σία και ενί­σχυ­ση του κλά­δου και να επι­λύ­σουν άμεσα το πρό­βλη­μα των εν­σή­μων με ει­δι­κή νο­μο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση, ώστε να λάβει ο κλά­δος το επί­δο­μα για τους 3 μήνες του χει­μώ­να.

Η ανά­γκη για την προ­στα­σία αυτού του κλά­δου ερ­γα­ζο­μέ­νων είναι άμεση και επι­τα­κτι­κή, τα δε μέχρι στιγ­μής μέτρα της κυ­βέρ­νη­σης είναι ανε­παρ­κή, δή­λω­σε σχε­τι­κά ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου και Το­με­άρ­χης Ναυ­τι­λί­ας και Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΠΣ, Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, το­νί­ζο­ντας την ανά­γκη να εξα­σφα­λι­στεί άμεσα η πα­ρο­χή του επι­δό­μα­τος ανερ­γί­ας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.