Ειδήσεις

TUI: Αύξηση 3% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021

Οι συνολικές κρατήσεις σε όλες τις αγορές για τον χειμώνα 2020-21 είναι προς το παρόν κατά 82% χαμηλότερες από ό,τι το προηγούμενο έτος, αναλογικά περίπου με τη μειωμένη χωρητικότητα. Οι μέσες τιμές είναι κατά 4% υψηλότερες. Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2021 είναι κατά 3% υψηλότερες από ό,τι για το καλοκαίρι του 2019. Οι μέσες τιμές για το πρόγραμμα του καλοκαιριού 2021 είναι επί του παρόντος κατά 14% υψηλότερες από ό,τι για το 2020.

Ο Όμιλος εισήγαγε μέτρα μείωσης κόστους και χρηματοδότησης σε πρώιμο στάδιο. Εκτός από την εξασφάλιση πρόσθετης ρευστότητας, ξεκίνησαν εκτεταμένες δράσεις μείωσης του κόστους, ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος της μείωσης του ετήσιου κόστους αυξήθηκε από τα 300 εκατομμύρια στα 400 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, Fritz Joussen, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Τα άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους και την εξασφάλιση ρευστότητας είναι σημαντικά για τον Όμιλο. Αποτελούν μια σταθερή βάση για το μέλλον. Η TUI ήταν σε τέλεια ‘υγεία’ πριν από την κρίση και θέλουμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη ακμή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η αγορά είναι ανέπαφη, το επιχειρηματικό μας μοντέλο είναι ανθεκτικό στο μέλλον και η ζήτηση των πελατών υπάρχει. Τα ταξίδια για διακοπές παραμένουν πολύ σχετικά για τους ανθρώπους. Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις σε μεγαλύτερη κλίμακα μόλις αρθούν τα lockdown και ‘ανοίξουν’ οι προορισμοί. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο με τους δικούς μας ταξιδιωτικούς πράκτορες, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα αεροσκάφη, τα ξενοδοχεία και τα πλοία κάτω από την ‘ομπρέλα’ TUI κάνουν την επανεκκίνηση δυνατή πολύ γρήγορα. Η προοπτική των επιτυχών εμβολιασμών από την αρχή του έτους μας κάνει να είμαστε σίγουροι. Όλοι οι δείκτες δείχνουν μια επιτυχημένη επανεκκίνηση του ταξιδιωτικού τομέα μόλις η πανδημία τελειώσει. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το νέο ξεκίνημα. Συνεχίζουμε με συνέπεια την αλλαγή που έχουμε ξεκινήσει, προκειμένου να είμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί μετά την κρίση”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου