ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Ιωάννη Παππά με εκπροσώπους της Δ.Α.Π. Ν.Δ.Φ.Κ. του Πανεπιστημίου Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
IMG_3015

Ο πρώην βου­λευ­τής και μέλος της πο­λι­τι­κής επι­τρο­πής της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας  Ιω­άν­νης Παπ­πάς πραγ­μα­το­ποί­η­σε χθες συ­νά­ντη­ση με εκ­προ­σώ­πους της Δ.Α.Π.  Ν.Δ.Φ.Κ. οι οποί­οι φοι­τούν στα τρία τμή­μα­τα του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου που λει­τουρ­γούν στη Ρόδο.

Ο κ. Παπ­πάς, στη συ­νά­ντη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο πο­λι­τι­κό του γρα­φείο,  αρ­χι­κά συ­νε­χά­ρη τους εκ­προ­σώ­πους της Δ.Α.Π. για την εξαι­ρε­τι­κή τους δου­λειά που  απο­τέ­λε­σμα της είναι η Δ.Α.Π. τα τε­λευ­ταία χρό­νια να κερ­δί­ζει με σχε­τι­κή άνεση τις υπό­λοι­πες πα­ρα­τά­ξεις στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές στο Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου.

Στη συ­νά­ντη­ση τέ­θη­καν ορ­γα­νω­τι­κά θέ­μα­τα και ο Ιω­άν­νης Παπ­πάς, ο οποί­ος ήταν Αντι­πρό­ε­δρος Εκτε­λε­στι­κού γρα­φεί­ου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., συ­ζή­τη­σε με τους εκ­προ­σώ­πους τις δυ­σκο­λί­ες και τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει το φοι­τη­τι­κό κί­νη­μα στη χώρα μας και ει­δι­κό­τε­ρα στη Ρόδο.

Οι φοι­τη­τές έθε­σαν διά­φο­ρα ζη­τή­μα­τα που αφο­ρούν τα επαγ­γελ­μα­τι­κά τους δι­καιώ­μα­τα, τα προ­γράμ­μα­τα σπου­δών,  της φοι­τη­τι­κής στέ­γης.  Το πρό­βλη­μα της στέ­γα­σης απο­τε­λεί ένα από τα σο­βα­ρό­τε­ρα και μεί­ζο­να προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν οι φοι­τη­τές και φοι­τή­τριες που σπου­δά­ζουν στη Ρόδο.

Με αφορ­μή το θά­να­το της άτυ­χης φοι­τή­τριας του τμή­μα­τος Με­σο­γεια­κών Σπου­δών, Ελέ­νης Το­πα­λού­δη, όλοι εξέ­φρα­σαν τη θλίψη τους αλλά τόσο οι φοι­τη­τές   όσο και ο κ. Παπ­πάς επι­σή­μα­ναν την άρι­στη σχέση με­τα­ξύ των φοι­τη­τών και των κα­τοί­κων του νη­σιού και ότι η φι­λο­ξε­νία των ρο­δι­τών είναι εξαι­ρε­τι­κή και ότι τις τρεις και πλέον δε­κα­ε­τί­ες που λει­τουρ­γεί το Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου έχει κα­τα­στεί ανα­πό­σπα­στο και λει­τουρ­γι­κό τμήμα της ρο­δια­κής κοι­νω­νί­ας. Επι­πρό­σθε­τα ο Ιω­άν­νης Παπ­πάς τό­νι­σε στους φοι­τη­τές ότι είναι πραγ­μα­τι­κά τυ­χε­ροί που φοι­τούν στο Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου, του οποί­ου η λει­τουρ­γία είναι άψογη χωρίς κα­τα­λή­ψεις και φαι­νό­με­να ανο­μί­ας και έντο­νης πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας που υπάρ­χουν σε άλλα Πα­νε­πι­στή­μια και ανέ­φε­ρε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά τα συ­νε­χή συμ­βά­ντα στο Κα­πο­δι­στρια­κό και στο Αρι­στο­τέ­λειο Πα­νε­πι­στή­μιο.

Ο κ. Παπ­πάς συ­νε­χά­ρη τους εκ­προ­σώ­πους –φοι­τη­τές για τις συ­νε­χείς δια­κρί­σεις που απο­σπά το Πα­νε­πι­στή­μιο Αι­γαί­ου και πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται  πλέον στις λί­στες με τα κα­λύ­τε­ρα πα­νε­πι­στή­μια  πα­γκο­σμί­ως,  διά­κρι­ση που οφεί­λε­ται στο επι­στη­μο­νι­κό προ­σω­πι­κό αλλά και στους φοι­τού­ντες και αυτές οι ακα­δη­μαϊ­κές δια­κρί­σεις πι­στο­ποιούν το άρι­στο κλίμα που υπάρ­χει στα τμή­μα­τα και την εύ­ρυθ­μη λει­τουρ­γία τους.

Ο Γιάν­νης Παπ­πάς, τους ευ­χα­ρί­στη­σε για τη συ­νά­ντη­ση και τους τό­νι­σε ότι η  αυτή  η συ­νά­ντη­ση θα απο­τε­λέ­σει την αρχή μια στε­νής συ­νερ­γα­σί­ας του με τους φοι­τη­τές και τους φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου.

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.