Αθλητικά

Σ.Ο.Ρ. Ιππότης: Το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου από τις 15 έως τις 28 Οκτωβρίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “Ιππότης”, ενημέρωσε ότι από τις 15 έως και τις 28 Οκτωβρίου, θα διοργανώσει το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου.
Αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά την αναστολή επί 2ετιας όλων των σκακιστικών διεθνών διοργανώσεων λόγω covid επανερχόμαστε με την διοργάνωση του 2ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου από τις 15 έως τις 28 Οκτωβρίου 2021. Στο φεστιβάλ αυτό συμπεριλαμβάνονται 3 μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις – συνέδρια – πρωταθλήματα:
-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών 16 με 26 Οκτώβρη 2021.
-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σύνθεσης και Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων 16 με 23 Οκτώβρη 2021.
-Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών 15 με 28 Οκτώβρη 2021
Τα προαναφερόμενα πρωταθλήματα είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και έχουν ανατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Σκακιστική Ομοσπονδία (ECU), την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), την IBCA (INTERNATIONAL BRAILLE CHESS ASSOCIATION), WFCC (WORLD FEDERATION for CHESS COMPOSITION).
Αναμένεται να συμμετάσχουν εκατοντάδες παίκτες και παίκτριες σε πάνω από 50 χώρες. Το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου δεν έχει απολύτως κανένα κόστος και οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική κυβέρνηση, αντιθέτως θα προσφέρει έσοδα και φήμη στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ρόδο.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου ‘’Ιππότης’’, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών Νέων 2011, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών 2011 (Ρόδος 28/8 – 16/9/2011), το Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού- ‘’European Chess Club Cup 2015’’», το 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2019, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρχάριων (5 – 15/4/19), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ηλικιωμένων (5 – 15/4/19), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων Ηλικιωμένων (15 – 25/4/19), συνδιοργανώνει με την ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία), την ECU (European Chess Union) την IBCA (International Braille Chess Association), την WFCC (World Federation for Chess Composition) και τη FIDE (Federation International Des Eshecs) τα παραπάνω πρωταθλήματα και τα εντάσσει στο 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2021.
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς, με πρώτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου που συνδιοργανώνουμε το παραπάνω Φεστιβάλ.
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου κ.α. που στηρίζουν εκδηλώσεις που προβάλουν την Ρόδο και αναπτύσσουν την εξωστρέφεια στην περιοχή μας, και αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, αλλά παράγουν και αθλητικά δρώμενα υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας που χωρίς την συνδρομή τους δεν θα ήταν δυνατή η διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων και ξεχωριστά την ΞΕΝΑΚΗΣ Αυτοκίνητα, χορηγό ηλεκτροκίνησης, την Οικονόμου Παναγιώτης και ΣΙΑ Ο.Ε., το καφέ Ωβέρνη, το εστιατόριο Ρομέο , την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, την J&D Rent a Car, την Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ, το Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες, το Τουριστικό Γραφείο At-Travel, τo Ράδιο Ταξί Διαγόρας, την Νάσος Κεράμικ, το Ωδείο Δωδεκανήσου, την πιτσαρία Μπόνα Σέρα, την Έπαθλα Τρόπαιον καθώς και όλα τα μέλη του ομίλου που συνδράμουν στη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε όλους τους σκακιστές και πολίτες της Ρόδου και περιμένουμε πως θα αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ μας και θα παραβρεθούν στη σκακιστική αυτή διοργάνωση, μεταξύ άλλων στην τελετή έναρξης και λήξης.
Στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των τουρνουά, θα χαιρετήσουν όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση του Φεστιβάλ και θα απολαύσουμε την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαεντζή.
Στην τελετή λήξης θα υπάρξουν οι χαιρετισμοί, θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων και κυπέλλων στους νικητές και… τέλος θα δώσει ο κ Καλαεντζής με την χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής με σύντομο μουσικό πρόγραμμα.
Όλοι οι αγώνες και η τελετές λήξης θα λάβουν μέρος στο ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο.
Η πρόσβαση για το κοινό είναι ελεύθερη με χρίση μάσκας στους κλειστούς χώρους και για όσους έχουν αποδεικτικό εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού τεστ 48 ωρών.
Αυτές θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρονται παρακάτω:
-Τελετή έναρξης στις 17 Οκτωβρίου 2021 στις 14:30. – Τελετή λήξης στις 26 Οκτωβρίου 2012 στις 21:00.
Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ της FIDE και της πολιτείας σε ότι αφορούν τα μέτρα για τον COVID.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον, ορισμένο από την FIDE, διευθυντή αγώνων, Νίκο Καλέση, email: nikoskalesis@gmail.com και τηλ: +30 6938326161 ή τον εκπρόσωπο του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου ‘’Ιππότης’’ Νίκο Βασιλάκη email: nikpvasilakis@gmail.com και τηλ. 6945973959, μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου