Ειδήσεις

Κυκλοφοριακό έμφραγμα λόγω των διαγραμμίσεων

Δεν είχε προηγούμενο η κυκλοφοριακή συμφόρηση που σημειώθηκε χθες στην περιοχή από τα Κρητικά μέχρι την Ιξιά. Λόγω των διαγραμμίσεων που γίνονται στην περιοχή, προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα το μεσημέρι με τα οχήματα να μένουν σταματημένα για πολλή ώρα. Έως και 45 λεπτά χρειαζόταν για να διανύσει κανείς τη συγκεκριμένη απόσταση με αποτέλεσμα οι οδηγοί να φτάσουν στα όρια των αντοχών τους!
Ανάμεσα στα σταματημένα οχήματα «μπλόκαρε» και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κατευθυνόταν σε επείγον περιστατικό και συνέχισε την πορεία του συνοδεία αστυνομικής μοτοσικλέτας. Και τη Δευτέρα υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία από την περιοχή της Ιξιάς προς τη Ρόδο, όμως η χθεσινή κατάσταση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Οι διαγραμμίσεις ξεκίνησαν στα τέλη Ιουνίου, στην καρδιά δηλαδή της τουριστικής περιόδου! Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στις 28 Ιουνίου: «Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, περίμενα 6 μήνες για να έρθει μια εργολαβία ύψους 75.000 ευρώ και να γίνουν διαγραμμίσεις. Εμείς πάντως, ξεκινήσαμε από την πλευρά του λιμανιού με διαγραμμίσεις στις διαβάσεις και σε άλλα σημεία όπου χρειάζονται». Σημειώνεται ότι η χρηματοδότησή του γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Τις εργασίες εκτελεί η ανάδοχος εργολάβος Ευθυμίου Παρή Ο.Ε.
Μόλις στις 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων στα σχολικά συγκροτήματα, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τα σχολεία, το έργο των διαγραμμίσεων προχώρησε στην τρίτη φάση με εργασίες σε κόμβους στις κεντρικές οδούς της πόλης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.400 ευρώ.
Επιπρόσθετα σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται τρία ακόμη έργα, που η ολοκλήρωση τους αναμένεται να ενισχύσει τις συνθήκες ασφάλειας στη διέλευση των οχημάτων και των πεζών και αφορούν στο σύνολο τους το νησί της Ρόδου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
1)Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη Δ.Ε. Ρόδου
2)Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Δημοτικών Ενοτήτων της Ανατολικής Πλευράς Νήσου Ρόδου
3)Διαγραμμίσεις οδών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των Δημοτικών Ενοτήτων της Δυτικής Πλευράς Νήσου Ρόδου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 223.200 ευρώ, 74.400 ευρώ για κάθε έργο ξεχωριστά και η χρηματοδότηση γίνεται από πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου