Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή της ΔΚ Ολύμπου Καρπάθου προς τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Επιστολή του  Προέδρου  της Κοινότητας Ολύμπου Δήμου Καρπάθου Ηλία Β. Παπαηλία προς τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζεται η ιστορική κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου, διατηρεί το δεύτερο λιμάνι της νήσου, στο επίνειο της Διαφάνι, το οποίο απέχει από τον λιμένα Πηγαδίων περισσότερο από εξήντα χιλιόμετρα, με ένα οδικό δίκτυο δύσβατο και επικίνδυνο, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, των ορεινών όγκων και την ελλιπή οδική σύνδεση του ΚΤΕΛ Καρπάθου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις 19 Αυγούστου (προσάραξη του πλοίου σε αβαθή), παραμένει η τοπική μας Κοινότητα ουσιαστικά αποκομμένη, αφού το F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ (το μόνο πλοίο που προσεγγίζει το λιμάνι του Διαφανίου), δεν προσεγγίζει τον λιμένα, στην πλειονότητα των δρομολογίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος στους επιβάτες (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες).

Οι επιβάτες δεν ενημερώνονται έγκαιρα για την μη προσέγγιση του πλοίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ριψοκινδυνεύουν για να προλάβουν το πλοίο στον λιμένα των Πηγαδίων, να επιβαρύνονται οικονομικά αφού το κόμιστρο του ταξί ξεπερνάει τα 120€ και εάν ταξιδεύουν για την Ρόδο θα πρέπει να παρατείνουν την διαμονή τους με ότι αυτό συνεπάγεται .

Κύριε Υπουργέ, τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει δρομολογηθεί για την Κάρπαθο το πλοίο της Hellenic Seaways το οποίο περνάει σε μια απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από τον λιμένα του Διαφανίου, θα σας παρακαλούσαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης της Κοινότητας μας και από το εν λόγω πλοίο, έως ότου επανέλθει λειτουργικά στην πρότερη κατάσταση το F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά και ευελπιστούμε ότι το δίκαιο αίτημα μας θα το εξετάσετε θετικά.

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας

Ολύμπου Δήμου Καρπάθου

 

Ηλίας Β. Παπαηλίας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου