Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδριάζουν τα νέα τοπικά συμβούλια

Ετοιμοι να πιάσουν… δουλειά και να ανεβάσουν ρυθμούς για τα καυτά ζητήματα των κοινοτήτων και των χωριών τους, είναι οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων στο νησί της Ρόδου.

Θυμίζουμε ότι σε μερικές περιπτώσεις τα τελικά αποτελέσματα βγήκαν μετά τις εκλογές ενώ στις μονοεδρικές κοινότητες που υπάρχει μόνο ένας εκπρόσωπος – πρόεδρος, εκλέχθηκαν απευθείας οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιοι.
Λόγω της εφαρμογής του «Κλεισθένη» για πρώτη φορά αλλάζουν τα δεδομένα.
Τα 43 Τοπικά Συμβούλια στον ενιαίο Δήμο Ρόδου, θα κληθούν να δώσουν την ‘μάχη’ για τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα έργα, τα δίκτυα ύδρευσης και τα οδικά δίκτυα ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί στο να έχει το κάθε τοπικό συμβούλιο, τον δικό του προϋπολογισμό –πράγμα που θα ξεκαθαριστεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο της εφαρμογής του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική» έχουν ήδη ξεκινήσει οι συναντήσεις με μια ‘ομάδα εργασίας’ την οποία απαρτίζουν οι κ.κ. Γιάννης Ιατρίδης, Κώστας Ταρασλιάς, Θοδωρής Παπαγεωργίου και η νέα γενική γραμματέας κα Νικολαΐδου με στόχο την καλύτερη λειτουργία και κυρίως την ενημέρωση των τοπικών συμβουλίων σχετικά με τον νέο νόμο και τις αρμοδιότητές τους.
Ωστόσο, τα νέα Τοπικά Συμβούλια ξεκίνησαν να συνεδριάζουν στο πλαίσιο της καταγραφής, της εκτίμησης και της ιεράρχησης των προβλημάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν εφεξής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου