Ειδήσεις

ΤΕΕ Δωδεκανήσου: Επικράτησαν ψύχραιμες επιλογές- Αφαιρέθηκε η παράνομη περίφραξη

“Έξι μέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την ύπαρξη παράνομης περίφραξης σε κεντρική παραλία της Ρόδου, η κατασκευή καθαιρέθηκε. Σε αυτή την εξέλιξη καθοριστική συμβολή είχαν οι σχετιζόμενες με το θέμα Δημόσιες Υπηρεσίες και Αρχές, που επέδειξαν ευαισθησία και γρήγορα αντανακλαστικά. Καταγράφεται βέβαια, ότι κάποιοι άλλοι επέλεξαν σιωπή εκκωφαντική.
Έγινε αντιληπτό, ότι ανοχή στην παραμονή της περίφραξης θα δημιουργούσε “κακό προηγούμενο-τετελεσμένο” με σοβαρό κίνδυνο την εμφάνιση αντίστοιχων κατασκευών στις παραλίες του νησιού, καθώς και ότι το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αιγιαλό και παραλία πρέπει να προστατεύεται. Κρίνουμε πολύ θετικό ότι τελικά επικράτησαν ψύχραιμες επιλογές”

Προσθέτω, ότι σημαντική συμβολή στο αίσιο αποτέλεσμα είχαν τα τοπικά ΜΜΕ που ανέδειξαν το θέμα αλλά και η διαδικτυακή ενεργοποίηση των πολιτών.

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου

Ιάκωβος Γρύλλης
Πρόεδρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου