ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ένα “κλικ” ο έλεγχος της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών για πολίτες και ελεγκτές

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Σε λει­τουρ­γία έθεσε η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Δη­μο­σί­ων Εσό­δων φόρμα ελέγ­χου της νο­μι­μό­τη­τας των τα­μεια­κών μη­χα­νών μέσω του δια­δι­κτύ­ου.

Κάθε εν­δια­φε­ρό­με­νος που θέλει να ελέγ­ξει αν οι απο­δεί­ξεις που εκ­δί­δει ένα κα­τά­στη­μα είναι κα­νο­νι­κές και γνή­σιες, θα μπο­ρεί να το δια­πι­στώ­σει μέσω της ιστο­σε­λί­δας της ΓΓΠΣ (https://www1.gsis.gr/tameiakes/).

Η γε­νι­κή γραμ­μα­τέ­ας δη­μο­σί­ων εσό­δων Κα­τε­ρί­να Σαβ­βα­ΐ­δου με αφορ­μή τη νέα εφαρ­μο­γή επι­ση­μαί­νει ότι:

Θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί κάθε μέσο και κυ­ρί­ως η τε­χνο­λο­γία για την αντι­με­τώ­πι­ση της φο­ρο­δια­φυ­γής, η οποία συ­νε­πά­γε­ται την απώ­λεια δη­μο­σί­ων εσό­δων που μπο­ρούν να ελα­φρύ­νουν ιδίως τη ση­με­ρι­νή πε­ρί­ο­δο, τα βάρη των πο­λι­τών. Με την εφαρ­μο­γή ελέγ­χου της νο­μι­μό­τη­τας των τα­μεια­κών μη­χα­νών οι ελεγ­κτές, αλλά και οι πο­λί­τες – φο­ρο­λο­γού­με­νοι, μπο­ρούν να ελέγ­χουν σε πραγ­μα­τι­κό χρόνο αν η από­δει­ξη που τους δί­νε­ται έχει εκ­δο­θεί από νο­μί­μως δη­λω­θεί­σα τα­μεια­κή μη­χα­νή. Η βο­ή­θεια των πο­λι­τών είναι πο­λύ­τι­μη, καθώς ενι­σχύ­ει την κα­θη­με­ρι­νή προ­σπά­θεια που κά­νουν κάτω από αντί­ξο­ες συν­θή­κες οι υπάλ­λη­λοι των ΔΟΥ για την αντι­με­τώ­πι­ση της φο­ρο­δια­φυ­γής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.