Ειδήσεις

Ρόδη Κράτσα: «Καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου»

«Κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης είναι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου».

Στη σημασία των ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, που η ύφεση δεν έχει ξεπεραστεί, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στην ομιλία της χθες στο ξενοδοχείο “Grand Hotel” όσο και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα.
Λίγο μετά την άφιξή της στη Ρόδο η κ. Ρόδη Κράτσα, συνοδευόμενη από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ είχε συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο και το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Η ευρωβουλευτής διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Ρόδο από το 1988, όταν διοργάνωσε στη Ρόδο την απονομή του Βραβείου «Γυναίκα της Ευρώπης».

Στη συνέχεια, ως πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης (AIPFE)-Βραβείο Γυναίκες της Ευρώπης, έχει ιδρύσει το “Club de Rhodes” που αποτελεί το δίκτυο των βραβευμένων γυναικών. “Η Ρόδος είναι κομμάτι της ζωής μου. Δεν είναι μόνο ένας χαρισματικός τόπος που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Είναι συνδεμένη με τις δραστηριότητές μου. Δεν αποτελεί ένα οποιοδήποτε σταθμό της προεκλογικής καμπάνιας”, δήλωσε, ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου, η κ. Ρόδη Κράτσα.

Όπως δήλωσε η κ. Κράτσα οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία και διεξάγονται σε μια περίοδο που είναι κρίσιμη για την Ελλάδα. «Οι εκλογές του Μαΐου γίνονται σε περίοδο κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρέπει να διανύσουμε αυτή την περίοδο με όπλο τη σταθερότητα στη χώρα, την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό που πετύχαμε και να αυξήσουμε περισσότερο το πρωτογενές πλεόνασμα για το έτος 2014 .

Θα βγούμε στις αγορές γεγονός που σημαίνει εμπιστοσύνη από επενδυτές και εισροή κεφαλαίων στη χώρα. Αυτό είναι αναγκαίο για την επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε η κ. Κράτσα και πρόσθεσε πως και η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη καμπή γιατί έχει αδυναμίες.

«Η Ευρώπη έχει αδυναμίες στην αντιμετώπιση των κρίσεων και των κρατών που πλήττονται ιδιαίτερα. Απέδειξε όμως ότι έχει βάσεις που μπορούν να την κρατήσουν ζωντανή και ενωμένη. Δεν επαληθεύθηκαν οι «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν διάλυση της Ευρωζώνης και αποσύνδεση της Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της κρίσης η Ευρώπη άντεξε, δεν διαλύθηκε και διευρύνθηκε με την ένταξη της Κροατίας», υπογράμμισε η κ. Ρόδη Κράτσα.

«Η Ευρώπη έχει τεράστιες ανάγκες και πλεονεκτήματα για να ανταποκριθεί. Παραμένει στο διεθνή ανταγωνισμό η πρώτη εμπορική δύναμη αλλά χάνει προς όφελος των στρατηγικών εταίρων της. Έχει ανάγκη μιας ενιαίας φωνής και στην εξωτερική της πολιτική.

Αυτό σημαίνει πως η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει θεσμικές αλλαγές και να αποκτήσει όργανα που να εξασφαλίζουν το συντονισμό των πολιτικών, την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων, τα ισότιμα δικαιώματα και ευκαιρίες όλων των λαών. Αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα δεν θα μπορέσει να κερδίσει τη μάχη του ανταγωνισμού. Στην πορεία προς την ανάκαμψη υπάρχει ανάγκη για μια Ευρώπη δυνατή που δίνει ευκαιρίες, ανοίγει αγορές και έχει περισσότερους πόρους να διαθέσει για τους λαούς που προσπαθούν. Η Ελλάδα σε αυτή την πορεία έχει ανάγκη από μια δυνατή Ευρώπη», δήλωσε η κ. Κράτσα και πρόσθεσε πως κάθε χώρα αγωνίζεται να έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Αυτές οι ευρωεκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν ποια κόμματα μπορούν να παίξουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το δυναμικό και αναπτυξιακό ρόλο που έχει ανάγκη η χώρα. Για πρώτη φορά έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή. Σε αυτή τη μάχη είμαι παρούσα. Θεωρώ πως η εμπειρία που έχω αποκτήσει στα προηγούμενα χρόνια και η αναγνωρισιμότητα είναι όπλα για τη μάχη που θα πρέπει να δοθεί στα επόμενα χρόνια. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι διαφορετικό.

Εκεί για να πετύχουμε κάτι πρέπει να «κτίσουμε συμμαχίες», να κάνουμε διαπραγματεύσεις, να λειτουργήσουμε με κύρος, αποτελεσματικότητα μέσα σε ένα πολυσύνθετο πολιτικό περιβάλλον με εκπροσώπους από 28 χώρες. Για αυτό η δύναμη που διαθέτει ο κάθε Ευρωβουλευτής είναι σημαντική για να κερδίσει τις μάχες για τη χώρα μας. Σε αυτή τη μάχη καταθέτω τα δικά μου όπλα και θεωρώ αποστολή μου να τα διαθέσω για τους αγώνες που στοχεύουν σε μια καλύτερη Ελλάδα η οποία περνάει μέσα από μια ενωμένη και αποτελεσματική Ευρώπη», τόνισε η κ. Ρόδη Κράτσα.
Σε ερώτηση αν είναι καθοριστικής σημασίας οι ευρωεκλογές, η κ. Κράτσα δήλωσε:

«Είναι καθοριστικής σημασίας η αναμέτρηση της 25ης Μαΐου. Η Ευρώπη διαχειρίστηκε την κρίση και δεν διαλύθηκε. Κράτησε ζωντανή την Ελλάδα που ήταν ο αδύναμος κρίκος. Θέλουμε μια Ευρώπη που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των λαών της, τις οικονομικές της δυνάμεις και τις δυνατότητές της για να αυξήσει το βάρος της στο διεθνή ανταγωνισμό. Δεν θέλουμε μια Ευρώπη χωρισμένη σε βορρά και νότο, σε δανειστές και οφειλέτες. Θέλουμε να έχει συνοχή και δυνατότητα να διανέμει τον πλούτο και να δίνει σε όλες τις περιφέρειες ευκαιρίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχες. Οι αγώνες αυτοί θέλουν εμπειρία και ετοιμοπόλεμους μαχητές. Πιστεύω πως διαθέτω αυτά τα όπλα για τον αγώνα που έχουμε να δώσουμε».
Σχετικά με την ανάδειξη των ευρωβουλευτών με σταυρό η κ. Κράτσα δήλωσε πως είναι ένα θετικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής απόφασης. «Το είχα υποστηρίξει αυτό από τις εκλογές του 2009. Ο κάθε υποψήφιος έρχεται πιο κοντά με το εκλογικό σώμα. Έτσι ενδυναμώνεται και το ευρωπαϊκό όραμα. Η κρίση έφερε αποστασιοποίηση, αμφιβολίες και θυμό για την Ευρώπη. Ο αγώνας με σταυρό ζωντανεύει το ευρωπαϊκό όραμα. Σε αυτές τις εκλογές το μεγάλο στοίχημα είναι να πάμε στις κάλπες.

Η Ευρώπη δεν προσφέρεται για να βγάλουμε το θυμό μας και να ψηφίσουμε μικρά κόμματα. Πρέπει να επιλέξουμε τα κόμματα και τους υποψήφιους που μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή μιας καλύτερης Ευρώπης. «Κτίζουν» πολλά κόμματα το λαϊκισμό τους πάνω στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών για το ρόλο του ευρωκοινοβουλίου και στην αγωνία για το αύριο. Η καλύτερη Ευρώπη κτίζεται με όραμα, πολιτικό σχέδιο και όχι με αποδόμηση του οικοδομήματος που έχουμε δημιουργήσει μέχρι τώρα», τόνισε η κ. Κράτσα.
Η υποψήφια ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στην ανάγκη προστασίας των ορθοδόξων χριστιανών στη Μέση Ανατολή και στις άλλες περιοχές που πλήττονται.

Στο νόημα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε η κ. Ρόδη Κράτσα και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”, παρουσία πολλών στελεχών της ΝΔ και πολιτών.

Την κ. Ρόδη Κράτσα προλόγισαν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσσα Βενετοκλή και η υποπρόξενος της Γαλλίας κ. Αλίκη Μοσχή. Αναγνώστηκαν και τα μηνύματα που έστειλαν οι βουλευτές της ΝΔ κκ Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας και ο πολιτευτής κ. Γιάννης Παππάς. «Η Ρόδος μπορεί να θεωρηθεί η αρχή και το τέλος της Ευρώπης. Στην Ευρώπη τίποτε δεν χαρίζεται. Η κ. Κράτσα πέτυχε και μας έκανε υπερήφανους. Αυτά τα ίδια προσόντα να τα επιστρατεύσει και τώρα γιατί η νέα θητεία θα είναι η δυσκολότερη. Η Ελλάδα μπορεί να βγαίνει από την κρίση αλλά οι πολίτες της θα αργήσουν να ανασυγκροτηθούν», είπε η κ. Α. Μοσχή και πρόσθεσε πως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι η παράνομη μετανάστευση.

«Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την πρόκληση των εκλογών που θα είναι οι πιο κρίσιμες. Περιμένουμε να βγουν μηνύματα και για τις δυνάμεις που θα προκύψουν και θα προδιαγράψουν την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η αναμέτρηση θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις γιατί τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη καμπή. Βγαίνουμε από την ύφεση αλλά η κρίση δεν έχει περάσει.

Τώρα η Ελλάδα μπορεί να διαγράψει μια νέα πορεία απαλλαγμένη από τα χρέη. Η χώρα μας έχει ανάγκη όμως και τώρα από μια ισχυρή Ευρώπη. Η Ελλάδα σώθηκε παρά τις απώλειες και κρατήθηκε ζωντανή. Τώρα για την ανάκαμψη έχουμε και πάλι ανάγκη την ΕΕ προκειμένου να κατοχυρώσουμε τη θέση μας και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον. Η Ευρώπη είναι προ εξελίξεων και πρέπει να λύσει προβλήματα και να δώσει μεγαλύτερη ελπίδα στους πολίτες της», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της, η κ. Ρόδη Κράτσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου