ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση Λαγκάρντ: Κρίση αντίστοιχη με το 2008 αν η Ευρώπη δεν ενεργήσει για τον κοροναϊό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Η επι­κε­φα­λής της Ευ­ρω­παϊ­κής Κε­ντρι­κής Τρά­πε­ζας (ΕΚΤ) Κρι­στίν Λα­γκάρντ δή­λω­σε στους Ευ­ρω­παί­ους ηγέ­τες ότι οι αξιω­μα­τού­χοι που είναι αρ­μό­διοι για τη χά­ρα­ξη πο­λι­τι­κής της ΕΚΤ θα εξε­τά­σουν όλα τα ερ­γα­λεία πο­λι­τι­κής στη συ­νε­δρί­α­σή τους αυτή την εβδο­μά­δα, ιδιαί­τε­ρα αυτά που πα­ρέ­χουν «παρά πολύ φθηνή» χρη­μα­το­δό­τη­ση, όπως με­τέ­δω­σε το Bloomberg News.

Σε τη­λε­διά­σκε­ψη αργά χθες η επι­κε­φα­λής της ΕΚΤ προει­δο­ποί­η­σε τους Ευ­ρω­παί­ους ηγέ­τες ότι, χωρίς συ­ντο­νι­σμέ­νη δράση για την επι­δη­μία του νέου ιού, η Ευ­ρώ­πη θα μπο­ρού­σε να δει ένα σε­νά­ριο που να θυ­μί­ζει τη χρη­μα­το­πι­στω­τι­κή κρίση του 2008, όπως είπε πρό­σω­πο που έχει γνώση των δη­λώ­σε­ων της Λα­γκάρντ σύμ­φω­να με το Bloomberg.

Η Λα­γκάρντ δή­λω­σε επί­σης ότι τα μέτρα νο­μι­σμα­τι­κής πο­λι­τι­κής μπο­ρούν να λει­τουρ­γή­σουν μόνο εάν τα στη­ρί­ξουν και οι κυ­βερ­νή­σεις, σύμ­φω­να με το δη­μο­σί­ευ­μα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.