ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου στις γυναίκες η Καλλιθέα!

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Η Καλ­λι­θέα έγρα­ψε ιστο­ρία και για πρώτη φορά κα­τα­κτά τον τίτλο στο γυ­ναι­κείο πρω­τά­θλη­μα της Δω­δε­κα­νή­σου… Η ρο­δί­τι­κη ομάδα κέρ­δι­σε χθες με 69-50 τον Δια­γό­ρα και πήρε τον τίτλο, μία αγω­νι­στι­κή πριν από το τέλος της… μίνι χρο­νιάς. Η ομάδα της Ευ­τυ­χί­ας Γα­λα­χου­σί­δη πέ­τυ­χε μία ακόμη νίκη απέ­να­ντι στις αξιό­μα­χες μι­κρές του Δια­γό­ρα και στέ­φθη­κε πρω­τα­θλή­τρια, παίρ­νο­ντας τη σκυ­τά­λη από τον Ιπ­πο­κρά­τη Κω. Για την Καλ­λι­θέα απο­μέ­νει πλέον μόνο το παι­χνί­δι με τον Κο­λοσ­σό και στη συ­νέ­χεια θα συμ­με­τέ­χει στα μπα­ράζ ανό­δου για την άνοδο στη νε­ο­συ­στα­θεί­σα Women National League.

Παρά τις απου­σί­ες αρ­κε­τών αθλη­τριών (Δέτση, Κοι­λιά Ν., Χον­δρου­δά­κη), η Καλ­λι­θέα δεν συ­νά­ντη­σε δυ­σκο­λί­ες μέχρι να πάρει τη νίκη και να εξα­σφα­λί­σει και μα­θη­μα­τι­κά τον τίτλο, Ου­σια­στι­κά ένα πολύ καλό α’ δε­κά­λε­πτο (24-11), ήταν αρ­κε­τό για την Καλ­λι­θέα, να ξε­φύ­γει στο σκορ και να συ­ντη­ρή­σει άνετα τη δια­φο­ρά. Με κο­ρυ­φαί­ες τις Σου­λί­κα και Gjata, η Καλ­λι­θέα πήγε στα απο­δυ­τή­ρια με 36-22, ενώ χρόνο συμ­με­το­χής πήρε και η Ελένη Κυ­πραί­ου, που προ­έρ­χε­ται από σο­βα­ρό τραυ­μα­τι­σμό στο γό­να­το και είναι πλέον καλά. Τα κο­ρί­τσια του Δια­γό­ρα με κο­ρυ­φαία την Αρ­γυ­ρί­ου μεί­ω­σαν σε 50-38 στο τρίτο δε­κά­λε­πτο, με την Καλ­λι­θέα να βελ­τιώ­νει την από­δο­ση της και να κερ­δί­ζει με +19. Στο τε­λευ­ταίο παι­χνί­δι της χρο­νιάς με τον Κο­λοσ­σό, θα γίνει η απο­νο­μή του κυ­πέλ­λου στις γυ­ναί­κες της Καλ­λι­θέ­ας, που γρά­φουν τη δική τους ιστο­ρία.

Τα δε­κά­λε­πτα ήταν: 24-11, 36-22(ημ.), 50-38, 69-50

Διαι­τη­τές: Για­τράς- Πέ­τρου

ΚΑΛ­ΛΙ­ΘΕΑ (Γα­λα­χου­σί­δη): Σου­λί­κα 20(3), Gjata 19, Μάνου 5, Κυ­πραί­ου 5, Κα­στά­νια 6, Κλω­νά­ρη 2, Αρ­γυ­ρο­πού­λου 5(1), Μέ­ντου 7.

Γ.Σ. ΔΙΑ­ΓΟ­ΡΑΣ (Κων­στα­ντι­νί­δης): Αρ­γυ­ρί­ου 20(4), Μπιζ­ντά­νη 7, Κρη­τι­κού 5(1), Δια­κο­μα­νώ­λη 2, Σακκή 5(1), Ηρα­κλεί­δη 9(1), Ακτύ­πη, Αγ­γε­λή, Ρο­ντο­γιάν­νη, Ζου­πά­νι 2, Μπο­σκλα­βί­τη, Χα­ρι­κιο­πού­λου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.