Ειδήσεις

Μοσκοβισί: Pacta sunt servanda

Στην τήρηση των συμφωνηθέντων αναφέρθηκε ο επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup. Δήλωσε επίσης ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η εντολή του ελληνικού λαού, ωστόσο οι όποιες αλλαγές μπορεί να γίνουν μόνο στο υπάρχον πρόγραμμα.

Όπως είπε, υπάρχει βούληση από τους ευρωπαίους για την επίτευξη λύσης εντός του ευρώ, που όπως είπε, είναι κοινό συμφέρον και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η Κομισιόν.

Ο Π.Μοσκοβισί ανέφερε ότι βάση των συνομιλιών είναι το πρόγραμμα το οποίο μπορεί να δεχτεί αλλαγές, ωστόσο αποτελεί το πλαίσιο εντός του οποίοι θα κινηθούν οι συνομιλίες.

Ανέφερε ότι η ημερομηνία «κλειδί» για την επίτευξη συμφωνίας είναι το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας και πως σήμερα δεν θα συζητηθούν τεχνικά θέματα αλλά «υψηλή πολιτική» (noble politics), με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιχειρημάτων και των δύο πλευρών.

Τέλος αναφέρθηκε με σαφήνεια στην ανάγκη σεβασμού στους κανόνες και τις συμφωνίες, με τη γνωστή λατινική φράση Pacta sunt servanda.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου