Συνεντεύξεις

«Δεν θα μπορούσα να μείνω αδρανής ή απλός θεατής των πολιτικών εξελίξεων του τόπου!»

«Παρακολουθώντας σχολαστικά τον αγώνα του άξιου πρωθυπουργού μας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, δεν θα μπορούσα να μείνω αδρανής ή απλός θεατής των πολιτικών εξελίξεων του τόπου!»
Αυτό υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του προς την «δημοκρατική», ο υποψήφιος πρόεδρος για τη ενιαία ΔΗΜΤΟ Ρόδου, κ. Αντώνης Αρφαράς εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να επανέλθει δυναμικά στα κομματικά πράγματα και να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να δραστηριοποιηθούν τα στελέχη της.
Όσον αφορά στη μοναδική υποψηφιότητα του, ξεκαθαρίζει πως «εμπεριέχει αναγνώριση, ενότητα και αποδοχή».
Επίσης σχολιάζει το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών ξεκαθαρίζοντας πως ο κομματικός μηχανισμός θα είναι έτοιμος αν και –όπως λέει: «Εμείς δεν έχουμε λόγο να επιζητούμε εκλογές, μα αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε λόγο να τις φοβούμαστε διότι όποτε και να γίνουν θα τις κερδίσουμε και με μεγάλη διαφορά. Η εσκεμμένη εκλογολογία για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο όχι μόνον δεν ωφελεί αλλά είναι και άκαιρη και αβάσιμη και αναιτιολόγητη».

• Κύριε Αρφαρά, διεκδικείτε την προεδρία της νέας ενιαίας ΔΗΜΤΟ στο νησί της Ρόδου (ως μοναδικός υποψήφιος) στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου. Πώς αποφασίσατε να επαναδραστηριοποιηθείτε στα κομματικά μετά από χρόνια;
Μετά από μια μακρόχρονη θητεία ως αυτοδιοικητικός υπηρετώντας από διάφορες θέσεις τα κοινά του τόπου μου αποφάσισα να ενεργοποιηθώ ως κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και από τη θέση ευθύνης του προέδρου της ενιαίας ΔΗΜΤΟ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη των καθοριστικών αποφάσεων και των ορθών επιλογών. Παρακολουθώντας σχολαστικά τον αγώνα του άξιου πρωθυπουργού μας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, δεν θα μπορούσα να μείνω αδρανής ή απλός θεατής των πολιτικών εξελίξεων του τόπου. Με αποφασιστικότητα και χαρά μπαίνω σ’ αυτόν τον ξεκάθαρο και έντιμο πολιτικό αγώνα συμβάλλοντας στο μερίδιο που μου αναλογεί στην δίκαιη εθνικά αναγκαία και πολλά υποσχόμενη επικράτηση και διεύρυνση της παράταξής μας. Οι μέρες που περνούμε και αυτές που θα έρθουν εμπεριέχουν στιγμές που θα αποφασίσουν για χρόνια με πελώρια λαϊκή πατριωτική και εθνική σημασία, που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί θέλει και ξέρει να διασφαλίσει.
Όσον αφορά στην μοναδική μου υποψηφιότητα, η μοναδικότητα έχει την δική της αξία και σημασία και δεν είναι ουδόλως τυχαία. Εμπεριέχει αναγνώριση, ενότητα και αποδοχή που με κάνει υπερήφανο και μου δίνει το πρόσταγμα, σοβαρά ταπεινά και σεμνά να πορευτώ με άξιους συνεργάτες προς εκπλήρωση του στόχου και του σκοπού μας.
• Η ιδέα της μίας ενοποιημένης ΔΗΜΤΟ πιστεύετε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει στην πράξη; Ποια είναι τα σχέδιά σας, για την ‘επόμενη μέρα’;
H Νέα Δημοκρατία ως κατ’ εξοχήν δημοκρατική παράταξη είναι ζώσα πολιτική κομματική οντότητα και ως εκ τούτου εξελίσσεται, αναμορφώνεται και αναδιοργανώνεται προσαρμοσμένη στα δεδομένα, τις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες των εκάστοτε χρονικών περιόδων, ανταποκρινόμενη στα κελεύσματα των καιρών. Η ενιαία ΔΗΜΤΟ με πρωτεύοντα ρόλο και αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες, αποτελεί το κύτταρο του κομματικού μηχανισμού και τον ακρογωνιαίο λίθο του ιδεολογικού οικοδομήματος στη βάση του. Μέσα από έναν εποικοδομητικό, ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο με όλες τις κοινωνίες του νησιού της Ρόδου, μικρές και μεγάλες, θα προωθήσουμε τα όποια προβλήματα στα κομματικά όργανα σε συνεργασία με τους άξιους βουλευτές μας και τα θεσμικά όργανα αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, επιδιώκοντας και αξιώνοντας την επίλυση τους. Η γνωστοποίηση και ανάδειξη των αρχών και αξιών που μας χαρακτηρίζουν ως κόμμα και για τις οποίες διαχρονικά αισθανόμεθα υπερήφανοι δεν αποτελεί μόνον υποχρέωση αλλά και επιτακτικό καθήκον μέσα από έναν αξιοπρεπή διάλογο με πολιτικό πολιτισμό που αποτελεί και την ιδεολογική μας ταυτότητα.
• Θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον με τις ανανεώσεις και νέες εγγραφές κατά την άποψή σας; Και από την άλλη, θα προχωρήσετε σε διεύρυνση σε όποιους τομείς χρειαστεί;
Με αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, μάς δίνεται η ευκαιρία να απευθύνουμε κάλεσμα σε παλαιούς και νέους υποστηρικτές και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να δώσουν το παρών με την συμμετοχή τους και όλοι μαζί ενωμένοι να στείλουμε το μήνυμα με μια φωνή πως είμαστε και θα είμαστε εδώ όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό του τόπου και εν γένει της κοινωνίας. Εκτός από τα μέλη της ΔΗΜΤΟ που θα εκλεγούν, ως πρόεδρος, σε συνεννόηση μαζί τους θα σχεδιάσω την διευρυμένη επιτροπή με αντιπροσωπείες ενεργοποιώντας αξιοκρατικά και αντιπροσωπευτικά κατά τομέα άξια και αναγνωρισμένα άτομα από όλο το νησί. Η ΔΗΜΤΟ πρέπει να έχει και θα έχει λόγο και ρόλο επί παντός του επιστητού και τούτο σύντομα, αμέσως μετά τις εκλογές, θα καταστεί σαφές και γνωστό τοις πάσιν εμπράκτως, ως έχουμε υποχρέωση να πράξουμε.
• Κατά την άποψή σας, οι εκλογές αυτές τι θα σηματοδοτήσουν για τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας που θα πρέπει να οδεύσει προς το Συνέδριο κι έπειτα να προετοιμαστεί για εκλογές (όποτε κι αν γίνουν) και άλλες διαδικασίες;
Η προκήρυξη εκλογών είναι αναφαίρετο και αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού και θα γίνουν στην ώρα τους. Η Νέα Δημοκρατία μετά τις κατά γενική ομολογία επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατέστησε την χώρα μας εθνικά υπερήφανη, υπολογίσιμη και αξιόπιστη σύμμαχο με πρωτεύοντα ρόλο στην σταθερότητα της περιοχής, εξασφαλίζοντας συνθήκες ανάπτυξης, προόδου και ασφάλειας.
Εμείς δεν έχουμε λόγο να επιζητούμε εκλογές, μα αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε λόγο να τις φοβόμαστε διότι όποτε και να γίνουν θα τις κερδίσουμε και με μεγάλη διαφορά μάλιστα και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι πρωθυπουργός για πολλά χρόνια ακόμη με τη βούληση και εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η εσκεμμένη εκλογολογία για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο όχι μόνον δεν ωφελεί αλλά είναι και άκαιρη και αβάσιμη και αναιτιολόγητη.
Εμείς ως ΔΗΜΤΕ στο τέλος της τετραετίας, που θα γίνουν εθνικές εκλογές, θα δώσουμε το παρών με κομματικές αντιπροσωπείες και θα είμαστε εμείς που θα αναδείξουμε εμπράκτως το νέο καλά οργανωμένο πρόσωπο της παράταξης μας σε τοπικό επίπεδο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου