Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου οδηγήθηκε χθες από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου ένας 24χρονος Τούρκος διακινητής μεταναστών, που συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης μετά από αναζητήσεις το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου 2020 στο νησί.
Πιο συγκεκριμένα οι λιμενικοί υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δικογραφία σχετικά με περιστατικό παράνομης εισόδου 10 μεταναστών το πρωί της 29ης Αυγούστου 2020 στην παραλία της Κρεμαστής.
Ειδικότερα, το πρωί της 29ης Αυγούστου 2020 ενημερώθηκε το Λιμενικό από σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, ότι στην παραλιακή περιοχή Κρεμαστής Ρόδου εντοπίστηκε ένα προσαραγμένο ταχύπλοο σκάφος (α.λ.σ.) από το οποίο αποβιβάστηκε ικανός αριθμός μεταναστών.
Αμεσα αναχώρησαν 2 περιπολικά οχήματα με στελέχη προς την εν λόγω περιοχή, όπου εντοπίστηκε ένα προσαραγμένο ταχύπλοο σκάφος, λευκού χρώματος, ονόματι «LARASU» και συνολικά δέκα παράτυποι μετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι ο κυβερνήτης του σκάφους, πιθανότατα Τούρκος υπήκοος, αφού προσάραξε το σκάφος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι λιμενικοί εντόπισαν στην παραλιακή περιοχή της Κρεμαστής, τον διακινητή ο οποίος εστερείτο ταξιδιωτικών εγγράφων. Αναγνωρίστηκε με ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ως ο κυβερνήτης του ταχυπλόου σκαφους ο οποίος τους μετέφερε από το Μαρμαρίς στη Ρόδο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ