«Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα» και οι περισσότεροι εξ αυτών «είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Γ.Πανούσης υπογραμμίζει πως η μεγάλη πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας «αριστερός πρωθυπουργός» με τη στήριξη σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών, εκτιμώντας δε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι ηγέτης για «20 χρόνια».

Αντίθετα, προειδοποιεί, αν ο κ. Τσίπρας «παίξει» με την «άλλη πλευρά» -υπονοώντας την πιο αριστερή πτέρυγα- «θα αναλωθεί και θα καεί πολύ γρήγορα». «Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν, λαϊκή δημοκρατία;» διερωτάται.

Ο κ. Πανούσης τάσσεται εκ νέου ενάντια στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, διευκρινίζοντας πως η μόνη περίπτωση να στηρίξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι αν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μια ριζική αλλαγή στον κομματικό χάρτη της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω το παλαιοκομματικό σύστημα. Λέει, μάλιστα, πως εάν οι εκλογές γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Παραδέχεται πάντως πως γενικότερα είναι «μοναχικός» στον ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με «τεχνοκράτη που ήλθε από το εξωτερικό».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ