Άμεσες παρεμβάσεις απαιτούν οι «θεσμοί». Δύο «ναι» και δύο «όχι» από την κυβέρνηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει και τις ενστάσεις της Ζωής Κωνσταντοπουλου.

Της Αννας Κανδύλη

Αμεση λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες στη Βουλή με νέα σύνθεση και διευρυμένη βάση ελεγχόμενων, ψήφιση Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών, αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και κατάργηση (!) του υπουργείου Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς με ταυτόχρονη ίδρυση ανεξάρτητης Αρχής είναι τα μέτρα που απαιτεί το «κουαρτέτο» των δανειστών να εφαρμοστούν «εδώ και τώρα» για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στη συνάντηση της Τρίτης, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών, οι δανειστές έθεσαν στο τραπέζι επιτακτικά τα παραπάνω ζητήματα ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στα δύο πρώτα. Δυσκολεύεται όμως να τα υλοποιήσει, καθώς πρέπει να τα προωθήσει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει τις αντιρρήσεις της.

Οσον αφορά τα άλλα δύο, αυτά αποτελούν «αγκάθια» και για τους κυβερνώντες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους να τα παρακάμψουν.

real.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ