Ειδήσεις

Κατηγορούνται για δωροδοκία, απάτη και παράβαση καθήκοντος τρεις υπάλληλοι του Νοσοκομείου Ρόδου!

Οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας, της απάτης και της παράβασης καθήκοντος αποδίδονται με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε τρείς υπαλλήλους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για την 16η Σεπτεμβρίου 2015.
Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε, μετά από καταγγελία του Περιφερειακού Τµήµατος Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κατά τριών υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκοµείου Ρόδου.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε οµοφώνως να καταγγείλει τους τρεις διορισµένους δηµοσίους υπαλλήλους σε έκτακτη συνεδρίασή της την 7η Νοεμβρίου 2012.
Της καταγγελίας προηγήθηκε το από 3 Νοεμβρίου 2013 ψήφισμα της Γενικής Περιφερειακής Συνέλευσης του Συλλόγου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται και στη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση ευνοϊκού επαγγελματικού περιβάλλοντος για τους ιδιώτες φυσικοθεραπευτές και τη διευκόλυνση της ένταξης νέων συναδέλφων στην αγορά εργασίας.
Πιο συγκεκριµένα ο πρώτος καταγγέλθηκε ότι επιδιδόταν σε άγρα πελατών στις κλινικές του Νοσοκοµείου, αντιποιούµενος το επάγγελµα του φυσικοθεραπευτή, αφού δεν έχει άδεια ασκήσεως αυτού. Σύµφωνα µε την καταγγελία θύµα του είναι µια κάτοικος Ρόδου η οποία κατονοµάζεται και η οποία στο χρονικό διάστηµα από 22-12-2011 µέχρι και τις 10-02-2012, έκανε είκοσι συνεδρίες έναντι αµοιβής µε τον καταγγελλόµενο και µάλιστα υπεβλήθη σε λανθασµένη διαδικασία αποκατάστασης και υπέστη σωµατικές βλάβες.
Μάρτυρες για την ηθική και σωµατική βλάβη που υπέστη η συγκεκριµένη κυρία προτάθηκαν 4 άτοµα συµπεριλαµβανοµένου και ενός ιατρού του Γενικού Νοσοκοµείου Ρόδου.
Καταγγέλθηκε επίσης ότι ο συγκεκριµένος υπάλληλος του νοσοκοµείου δεν εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, παραβιάζοντας σωρεία φορολογικών διατάξεων.
Ο δεύτερος των καταγγελλοµένων φέρεται οµοίως να κερδοσκοπούσε από την παράνοµη και επ’ αµοιβή παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, τόσο κατ’ οίκον όσο και µέσα στο νοσοκοµείο σε ώρες εκτός ωραρίου.
Εγινε αναφορά στην περίπτωση ενός νεαρού τετραπληγικού τον οποίο φέρεται να χρέωνε 100 ευρώ ανά κατ’ οίκον συνεδρία στη Λίνδο επί τρία ολόκληρα χρόνια (2008-2010). Σύµφωνα µε την καταγγελία αρχικά, οι συνεδρίες ελάµβαναν χώρα 2-3 φορές την εβδοµάδα και εν συνεχεία 1 φορά την εβδοµάδα (συνήθως τις Κυριακές). Μάλιστα, τον µήνα Αύγουστο του έτους 2008, φέρεται να συνόδευσε τον πελάτη του στο Ισραήλ για δέκα ηµέρες, όταν µετέβη για κούρα αποκατάστασης.
Έτερη περίπτωση, αφορά αδελφό πρώην βουλευτή, που πάσχει από ηµιπληγία µετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύµφωνα µε την ίδια καταγγελία τον κούραρε παράνοµα επί τρία χρόνια.
Ο τρίτος των καταγγελλόµενων φέρεται να επιδίδετο σε άγρα πελατών στο Γενικό Νοσοκοµείο της Ρόδου, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του πελατεία τόσο για κατ’ οίκον επισκέψεις, όσο και για επ’ αµοιβή επισκέψεις εντός του Νοσοκοµείου της Ρόδου σε ώρες εκτός ωραρίου.
Στην καταγγελία γίνεται αναφορά σε µια γυναίκα, τον πατέρα της οποίας διαχειρίστηκε επ’ αµοιβή, ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκοµείο Ρόδου, στο χρονικό διάστηµα από 07-01-2011 µέχρι και 10-01-2011.
Στην καταγγελία αναφέρονται και τα εξής:
«Κύριε Εισαγγελέα, σε μια περίοδο που οι ιδιώτες φυσικοθεραπευτές δίνουν αγώνα επιβίωσης και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου καταρρέουν σωματικά και οικονομικά, κάποιοι έχουν στήσει πάρτυ αθέμιτης κερδοσκοπίας, εξαναγκάζοντας τους φορολογούμενους πολίτες να πληρώνουν παράνομες υπηρεσίες μέσα στο ίδιο το δημόσιο Νοσοκομείο της Ρόδου, χωρίς έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, χωρίς διασφαλισμένη ποιότητα ή ακόμα και ένδειξη παροχής της υπηρεσίας, απροκάλυπτα και με θράσος.
Η καταγγελία ενώπιόν σας και η κοινοποίηση αυτής προς  όλες τις αρμόδιες αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς, συνιστά την πρώτη πράξη υλοποίησης του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΦ ΝΠΔΔ Π.Τ Δωδεκανήσου. Επιφυλασσόμαστε για κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια εναντίον όποιου υπονομεύει την φήμη και την βιωσιμότητα του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή».
Την καταγγελία υπέγραφε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστάσιος Μανέττας ενώ την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Καίτη Πιλατέρη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έχει σχηματιστεί, οι τρείς κατηγορούμενοι  ζήτησαν άμεσα αλλά και με την μεσολάβηση τρίτου και έλαβαν για τον εαυτό τους ωφελήματα για ενέργεια που αντίκειτο στα καθήκοντά τους και ειδικότερα:
– Ο πρώτος κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του υπαλλήλου του Νοσοκομείου και  εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του αυτή,  κατά παράβαση των καθηκόντων του, κατά το χρονικό διάστημα από 22.12.2011 έως 10.02.2012 διέπραξε κατ’ εξακολούθηση το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας.
Φέρεται συγκεκριμένα να ζήτησε από ασθενή, που κατονομάζεται, να της παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, ενώ δεν είχε αυτή την ειδικότητα, για πενήντα συνεδρίες εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Η ασθενής φέρεται να του κατέβαλε το ποσό των 30 ευρώ για εκάστη, ήτοι του κατέβαλε το ποσό των 1.500 ευρώ, κατά παράβαση των καθηκόντων του καθόσον δεν μπορούσε να ασκεί ιδιωτικό έργο εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, διότι δεν είχε λάβει την απαιτούμενη άδεια από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας του.
Ο δεύτερος φέρεται κατά αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα αλλά πάντως από το έτος 2009 έως το έτος 2011 να ζήτησε από παραπληγικό ασθενή να του παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή, ενώ δεν είχε αυτή την ειδικότητα, για αδιευκρίνιστο αριθμό συνεδριών αλλά πάντως κατ’ ελάχιστον για 56 συνεδρίες κατ’ έτος εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο δε ασθενής του κατέβαλε το ποσό των 100 ευρώ για εκάστη ήτοι του κατέβαλε συνολικά το ποσό των 15.000 ευρώ.
Ο τρίτος κατηγορούμενος φέρεται κατά το χρονικό διάστημα από 04.01.2011 έως 13.01.2011 να ζήτησε από τον ασθενή πατέρα της μιας κατοίκου Ρόδου να του παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή, για εννέα συνεδρίες εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο δε ασθενής του κατέβαλε το ποσό των 50 ευρώ εκάστη, ήτοι του κατέβαλε συνολικά το ποσό των 450 ευρώ.
Τα ίδια ως άνω περιστατικά περιγράφονται στο κατηγορητήριο και για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, που τους αποδίδεται ενώ περαιτέρω κατηγορούνται και για απάτη.
Φέρονται συγκεκριμένα να παρέστησαν ψευδώς στους ασθενείς ότι έχουν την ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή και ότι μπορούν να αναλάβουν  ο μέν πρώτος την αποθεραπεία τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου