Αισθητή είναι πλέον η κίνηση (έστω και δειλά δειλά) με τα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ καθώς οι αφίξεις των ξένων τουριστών, βοηθούν και στην συγκοινωνία αφού επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δ» ο γενικός διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης «η κίνηση έχει ξεκινήσει να ανεβαίνει.
Εμείς αυξάνουμε σιγά σιγά και τα δρομολόγια προς Ιξιά, Αεροδρόμιο και Φαληράκι για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε το επιβατηγό κοινό.
Προς το παρόν υπάρχει ανά μία ώρα δρομολόγιο προς το Φαληράκι αλλά βεβαίως, έχει ξεκινήσει και το ΚΤΕΛ τα δρομολόγιά του (ανά 15 μέρες αλλάζουμε δρομολόγια με το ΚΤΕΛ). Όσον αφορά το γνωστό τουριστικό τρενάκι θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα ενώ αναμένουμε και τα ηλεκτρικά μικρά αυτοκινητάκια που θα δρομολογηθούν μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου για τους τουρίστες (αλλά και τους κατοίκους)» ανέφερε.
Οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες και δεν θα αυξηθούν ενώ η διοίκηση της ΡΟΔΑ προχωρά από την 1η Αυγούστου στην έκδοση ηλεκτρικών καρτών που θα φορτίζονται με στόχο να καταργηθεί το παραδοσιακό εισιτήριο.
Ο κ. Καραμανώλης επικεντρώθηκε πάντως, στο γεγονός πως η χρήση μάσκας μέσα στα λεωφορεία της ΡΟΔΑ είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους (οι οδηγοί προστατεύονται ήδη από πλέξι γκλας και μάσκα) αλλά κυρίως για τους επιβάτες:
«Μετά την απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης και τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχουν υποχρέωση να κάνουν χρήση μάσκας προσώπου κατά την επιβίβασή τους.
Οι οδηγοί έλαβαν εντολές να μην επιβιβάζουν άτομα που δεν φέρουν μάσκα προσώπου.
Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσια υγείας.
Υπενθυμίζουμε ότι τα οχήματά μας απολυμαίνονται και καθαρίζονται, ανελλιπώς σε καθημερινή βάση και κατά την είσοδο υπάρχει αντισηπτικό υγρό για χρήση.
Αρμόδια αρχή για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων είναι η Ελληνική Αστυνομία. Η διοίκηση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ παρακαλεί τους επιβάτες και τους εργαζόμενους να επιδείξουν την απαιτούμενη Συλλογική Ευθύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΣ ΡΟΔΑ
Να σημειωθεί πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου (σχετικά έγραψε η «δ») ενισχύθηκε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ με 650.000 ευρώ καθώς –λόγω των προβλημάτων που επιδεινώθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού και τον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων- παρουσίασε μεγάλο άνοιγμα:
Επειδή τα ταμεία ήταν… άδεια χωρίς να υπάρχει ένα ‘μαξιλάρι’ ασφαλείας για να καλυφθούν τα τρέχοντα έξοδα, όπως η μισθοδοσία, οι ασφαλιστικές εισφορές, η συντήρηση οχημάτων, τα καύσιμα κ.λπ. ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει την επιχείρηση η δημοτική αρχή.
Το θέμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, τα χρήματα εισπράχθηκαν, εξοφλήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις μέχρι… νεωτέρας με την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ