Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω σε συνεργασία με την Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδος και με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τον ποδηλατικό γύρο απόστασης 200χλμ (brevet).

Πρόκειται για ένα αγώνα αντοχής, μη ανταγωνιστικό, περιηγητικό στον οποίο καλούμε τους αθλητές να δοκιμάσουν τα όρια τους γνωρίζοντας τις ομορφιές της Κω διαμέσου των διαδρομών του αγώνα. Φέτος ο αγώνας θα διεξαχθεί στο νησί της Κω περνώντας από όλο το νησί με έντονο τον υψομετρικό χαρακτήρα της διαδρομής (3048 θετικά υψομετρικά) αλλά και τον παράγοντα της ζέστης, αφού θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα τεχνικά σημεία του αγώνα είναι ο χρόνος και η μέση ταχύτητα, αφού οι αθλητές θα πρέπει να διέλθουν και να σφραγίσουν τις κάρτες τους από τα σημεία ελέγχου σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια με μία συνολική μέση ωριαία ταχύτητα που θα πρέπει να ξεπερνάει τα 15χλμ/ώρα. Επιπλέον μπορούν να διαλέξουν οποιοδήποτε ποδήλατο αρκεί να φέρουν κράνος, φώτα μπρος πίσω και αντανακλαστικό γιλέκο καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής είναι αυτο-υποστηριζόμενος, που σημαίνει ότι θα πρέπει να φροντίσει την τροφοδοσία του, την υδροδοσία και τυχόν βλάβες χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει πρόβλεψη της διοργάνωσης για τροφοδοσία και υδροδοσία χωρίς να υπάρχει δέσμευση από τους κανονισμούς του αγώνα. Επίσης θα υπάρχει κρυφό κοντρόλ και αρκετά σημεία ελέγχου της ορθής τήρησης της διαδρομής από τους διοργανωτές.

Σημεία ελέγχου -check points Άνοιγμα -open Κλείσιμο – close
Ιπποκράτους, Κως (εκκίνηση) 8:00-9:00
Καρδάμαινα (60χλμ) 9:46 -12:00
Αγ. Θεολόγος (90 χλμ) 10:39-14:00
Μαστιχάρι (120 χλμ) 11:32-16:00
Ζιά (180χλμ) 13:18-20:00
Ιπποκράτους, Κως – τερματισμός (200χλμ) 13:53-21:30

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν μέσω email: brevetkos@gmail.com.
Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή του κάθε αθλητή στα μητρώα της Λέσχης στο site brevets.gr και η αποστολή email με
Ονοματεπώνυμο
Αριθμό μητρώου
Τηλ. Επικοινωνίας
Μέγεθος t-shirt (αναμνηστικό)
To κόστος συμμετοχής θα είναι €5 και όσοι επιθυμούν το μετάλλιο των brevet θα επιβαρυνθούν με €10 επιπλέον.

Η διοργάνωση θα παρέχει αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μπλουζάκι συμμετοχής σε όσους πάρουν εκκίνηση στον αγώνα. Επιπλέον οποιεσδήποτε παροχές και προσφορές θα ανακοινωθούν περίπου ένα μήνα πριν τον αγώνα. Υπάρχει μέριμνα για προσφορά διαμονής και έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Στην ανακοίνωση του Ποδηλατικού Ομίλου Κω αναφέρονται επίσης τα εξής: «Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τον κανονισμό του αγώνα και τις απαιτήσεις αυτού στο site brevets.gr. Για οποιεσδήποτε απορίες είμαστε διαθέσιμοι να απαντήσουμε μέσω email, αλλά συμμετέχοντας στον αγώνα θεωρείται ότι γνωρίζετε πλήρως τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις αυτού».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ