Ειδήσεις

Δεν υπάρχει «Σύλλογος Εράνων Σορωνής»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ. Γιάννης Μαρίνος, προέβη χθες στις ακόλουθες δηλώσεις:

Στο χρονικό διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, γίναμε επανειλημμένως δέκτες καταγγελιών από συγχωριανούς μας και άλλους συμπολίτες μας, περί επιτήδειων οι οποίοι κινούμενοι στην πόλη και σε χωριά της Ρόδου, ζητάνε οικονομική ενίσχυση διανέμοντας κουπόνια, αξίας 5 ευρώ έκαστο, στο όνομα ενός δήθεν υπάρχοντος Συλλόγου Εράνων Σορωνής, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί υπό την σκέπη της Εκκλησίας της Σορωνής.
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά, ότι τέτοιος Σύλλογος στο χωριό μας δεν υφίσταται, πολύ δε περισσότερο, ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία του χωριού μας, όπως άλλωστε μας διαβεβαίωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Σορωνής.

Η θρασύτητα μάλιστα των επιτήδειων, οι οποίοι στο όνομα της Σορωνής, εκμεταλλεύονται τους συμπολίτες μας για ίδιον όφελος, έφτασε στο σημείο προ μηνός, να εμπλέξουν παιδί γνωστής οικογένειας του χωριού μας, ως έναν εξ αυτών που πωλούν τα κουπόνια της δήθεν φιλανθρωπικής ενίσχυσης, με αναφορά μάλιστα στο όνομα του πατέρα του παιδιού.

Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, μετά την καταγγελία που έγινε για το παιδί και το συγκεκριμένο περιστατικό, ερεύνησε άμεσα, σε συνεργασία με την οικογένεια του παιδιού, αν είχε (το παιδί) την οποιαδήποτε εμπλοκή και διαπίστωσε από τους αυτόπτες μάρτυρες και συγχρόνως καταγγέλλοντες, ότι το παιδί που οι επιτήδειοι ενέπλεξαν, ουδεμία σχέση δεν είχε με το συγκεκριμένο περιστατικό, πράγμα φυσικά που αναμέναμε, λόγω του ήθους και των αρχών της οικογενείας του. Δεν αναγνώρισαν δηλαδή οι αυτόπτες μάρτυρες – καταγγέλλοντες στο πρόσωπο του παιδιού, το νεαρό άτομο που πωλούσε τα κουπόνια και ισχυρίστηκε ότι είναι γιός συγχωριανού μας.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες που αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους κινήσεις, να τις καταγγέλλουν άμεσα στην Αστυνομία και της Δημοτική Κοινότητα Σορωνής.
Τέλος, ο υπογράφων την παρούσα ανακοίνωση, με την ιδιότητά μου, ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής και χωρίς να ψάχνω δικαιολογίες, ζητάω δημόσια συγγνώμη, από την οικογένεια του παιδιού και από το ίδιο το παιδί, διότι, όφειλα, την ανακοίνωση που σήμερα υπογράφω, να την κοινοποιήσω δημόσια κατά το χρόνο του συμβάντος και όχι ένα μήνα μετά. Οφείλεται τούτο σε καθαρά δική μου ολιγωρία, μη σκόπιμη και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι’ αυτό, αφού η καθυστέρηση εκδόσεως της ανακοίνωσης, ενδεχομένως να συντήρησε ψευδείς φήμες, εις βάρος ενός αθώου παιδιού και κατ’ επέκταση εις βάρος της οικογενείας του, καθότι η σπίλωση, έστω και με φήμες, ενός ανήλικου, είναι ένα θέμα εξαιρετικά ευαίσθητο, που έπρεπε να τύχει από μέρους μου, άμεσης αντίδρασης.
Σορωνή, 9 Μαΐου 2014
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής
Γιάννης Απ. Μαρίνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου