Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά πολύ εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό. Τα εστιατόρια στην πλειοψηφία τους παραμένουν κλειστά, εκτός από αυτά που κάνουν διανομές φαγητού.

Ενα από αυτά είναι και το «George’s Greek Village», στον Νιαγάρα του Καναδά, μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή. Οπως είπε ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Κουντρογιάννης στο ραδιόφωνο «CKTB», «οι πρώτες μέρες ήταν ένα σοκ», καθώς το μαγαζί του δουλεύει περισσότερο με πελάτες που κάθονται να φάνε εκεί. «Η δουλειά ανέβηκε το Σαββατοκύριακο και οι πελάτες έκαναν ουρά -πάντοτε με απόσταση- για να πάρουν το αγαπημένο τους φαγητό», δήλωσε ο κ. Κουντρογιάννης. Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 60%.

Την ίδια στιγμή, στη Ντεϊτόνα της Φλόριδας τρεις ομογενείς τόλμησαν εν μέσω πανδημίας και άνοιξαν πριν δύο εβδομάδες το «Eat Greek», το οποίο σερβίρει σουβλάκι γύρο και σαλάτες. Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ο Βικ Σπανός, ο αδερφός του Αλεξ και ο Γιώργος Ποντικάκης, από την Ελλάδα, άνοιξαν το μαγαζί τους στην περιοχή της παραλίας της Ντειϊτόνα. «Την πρώτη μέρα ξεπουλήσαμε, είχαμε 60 παραγγελίες. Δεν περιμέναμε να έχουμε τόσο κόσμο», δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο «news-journal online» ο κ. Σπανός.

Στην κουζίνα βρίσκεται η σεφ Εφη, η οποία μαζί με τον Γιώργο Ποντικάκη ήρθαν από την Ρόδο και υπό φυσιολογικές συνθήκες πηγαινοέρχονται στην Αμερική. Με τις εξελίξεις όμως, λόγω κορωνοϊού, εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

«Πολλοί πελάτες λένε πως λατρεύουν το γύρο. Εμείς εδώ τον φτιάχνουμε κάθε μέρα φρέσκο. Δεν αγοράζουμε κατεψυγμένο. Ολα είναι φρέσκα» λέει. Το κατάστημα θυμίζει ελληνικό νησί, καθώς είναι διακοσμημένο με μπλε και λευκούς τοίχους, ενώ έχουν φέρει από την Ελλάδα αρκετό εξοπλισμό. «Αγαπάμε το φαγητό. Είναι κομμάτι της κουλτούρας μας», δήλωσε ο κ. Σπανός, ο οποίος είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο μαγαζί πριν από επτά χρόνια, όταν επισκεπτόταν τους συγγενείς του στη Ρόδο.

Η ειρωνεία είναι ότι η ιδέα υπήρχε εδώ και επτά χρόνια και τώρα που όλα ήταν έτοιμα ήρθε η πανδημία. Οι ιδιοκτήτες του «Eat Greek» δηλώνουν αισιόδοξοι. «Ξέραμε τι θα συμβεί. Αλλά θέλαμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε, παρά τα όσα συμβαίνουν».

. πηγή ekirikas.com

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ