Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 23χρονος Ροδίτης που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Προχθές είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη στην ίδια υπόθεση μια 20χρονη Ελληνίδα, με καταγωγή από την Ουκρανία, που μετέφερε για λογαριασμό σπείρας 9.335 γραμμάρια κάνναβης στη Ρόδο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 6η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.25 στον λιμένα της Ακαντιάς, μετά τον κατάπλου του πλοίου «Superfast ΧΙΙ» ελέγχθηκε η 20χρονη στην κατοχή της οποίας, εντός βαλίτσας βρέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών σε 10 συσκευασίες.
Υποστήριξε ότι παρέλαβε την κάνναβη το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2018 σε «πιάτσα» ταξί στην λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα από έναν Αλβανό ο οποίος της παρέδωσε το ακτοπλοϊκό εισιτήριο και 100 ευρώ ως προκαταβολή αμοιβής, που θα ελάμβανε για την μεταφορά των ναρκωτικών.
Με την επιστροφή της στην Αθήνα θα ελάμβανε ακόμη 400 ευρώ, ενώ όπως ομολόγησε έχει ακόμη δύο φορές μεταφέρει ναρκωτικά στην Ρόδο τον Ιανουάριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2017 μια φορά στην Μυτιλήνη.
Η 20χρονη, που συνεργάστηκε με τους λιμενικούς, μίλησε με μέλη της σπείρας που έστειλαν τον ημεδαπό να παραλάβει τα ναρκωτικά έξω από ένα ξενοδοχείο της οδού Μανδηλαρά.
Ο 23χρονος απολογούμενος υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μέλος της σπείρας τον οποίο είχε γνωρίσει προ 3ετίας και του ζήτησε να συναντήσει μια ξανθιά γυναίκα έξω από το ξενοδοχείο και να έπαιρνε την βαλίτσα την οποία στη συνέχεια θα παρέδιδε σε ένα άτομο στην Παστίδα και ότι θα ελάμβανε ως αμοιβή 500 ευρώ.
Προανακριτικά είχε υποστηρίξει ότι είχε κάνει το ίδιο άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, ενώ χθες υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που μετέφερε ναρκωτικά, τονίζοντας ότι χρειαζόταν τα χρήματα διότι είναι άνεργος.
Ως συνήγορος της 20χρονης παρέστη η δικηγόρος κ. Μάρα Αντωνιάδη και του 23χρονου ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
-Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 30χρονος Aλβανός που κρίθηκε ένοχος διάθεσης ναρκωτικών μεταξύ χρηστών.
Το δικαστήριο έπαυσε την δίωξη εις βάρος του 27χρονου, ημεδαπού συγκατηγορούμενου του καθώς κρίθηκε ότι αγόρασε τα ναρκωτικά για ιδίαν χρήση.
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού την 19:30 ώρα της 6ης Οκτωβρίου 2013.
Πιο συγκεκριμένα συνέλαβαν τον πρώτο στην παραλία της Κρεμαστής όταν μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης σε βραχώδη μορφή και μορφή σκόνης συνολικού μικτού βάρους 5,4 γραμμαρίων.
Ο ανωτέρω κατά την εξέτασή του ομολόγησε ότι τις ως άνω ποσότητες τις είχε αγοράσει από τον δεύτερο το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας έναντι του ποσού των 150 ευρώ.
Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι την 22:00 ώρα της 6ης Οκτωβρίου 2013 είχε κανονίσει με τον δεύτερο νέα συνάντηση όπισθεν του πρώην καταστήματος “Sprider” προκειμένου να αγοράσει ακόμη 5 γραμμάρια ηρωίνης. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο προκαθορισμένο ραντεβού. Ο δεύτερος διαπίστωσε την παρουσία τους και επιχείρησε να διαφύγει ρίπτοντας την ναρκωτική ουσία που κατείχε σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών, λόγω του σκότους και του δύσβατου της περιοχής, δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση των ναρκωτικών ακόμη και από τον αστυνομικό σκύλο.
Στη συνέχεια παρουσία εισαγγελικού λειτουργού διενεργήθηκε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του δεύτερου με αρνητικό αποτέλεσμα.
-Σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για οπλοκατοχή καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο ένας 23χρονος κάτοικος Φαληρακίου Ρόδου που ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.
Το δικαστήριο έπαυσε την δίωξη εις βάρος του και εις βάρος δύο ακόμη κατηγορούμενων για διακίνηση ναρκωτικών καθώς κρίθηκε ότι προόριζαν τα ναρκωτικά προς ιδίαν χρήση αλλά και εις βάρος δύο γονέων τους που κατηγορήθηκαν για υπόθαλψη εγκληματία.
Πιο συγκεκριμένα αθώοι κρίθηκαν ακόμη ένας 25χρονος κι ένας 29χρονος κάτοικοι Φαληρακίου αλλά και οι γονείς του πρώτου ηλικίας 48 και 49 ετών.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντόπισαν την 23η Οκτωβρίου 2013 τους δύο πρώτους έξω από την οικία τους και τους ακινητοποίησαν.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον πρώτο βρέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου. Σε έρευνα που έγινε στην δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ιδιοκτησίας του τέταρτου, που οδηγούσε στο Φαληράκι Ρόδου ο πρώτος, κάτω από την σέλα βρέθηκε μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σε σωματική έρευνα που έγινε στον δεύτερο βρέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
Σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του πρώτου βρέθηκε σε τσαντάκι εντός ντουλάπας δωματίου, μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων.
Στο κομοδίνο του δωματίου βρέθηκε ένα κομμάτι του ναρκωτικού δισκίου «XANAX» και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Στο έπιπλο της τηλεόρασης βρέθηκαν πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών, μαζί με ένα μικρό ψαλίδι και κενές συσκευασίες από σπόρους κάνναβης.
Επιπλέον σε κουτί δίπλα στην ντουλάπα βρέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα πιστόλι κρότου , επτά αβολίδωτα φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου με δεκαπέντε αβολίδωτα φυσίγγια και δύο θήκες πιστολιού.
Σε κοινόχρηστο χώρο, έξω από τις οικίες τους βρέθηκε εντός πλυντηρίου, σε κλειδωμένο ξύλινο κουτί (κλειδιά του οποίου κατείχαν οι δύο πρώτοι), μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 15 γραμμαρίων.
Επίσης σε δωμάτιο, ιδιοκτησίας του δεύτερου βρέθηκε σκορπισμένη στο δάπεδο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 6 γραμμαρίων.
Επίσης εντοπίστηκε έξω από την ίδια οικία ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος παρέδωσε στους αστυνομικούς μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,9 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,4 γραμμαρίων και συμβόλαια – αποδείξεις ενοικιάσεως της οικίας του στο Φαληράκι Ρόδου, επ’ ονόματι του δεύτερου.
Το πρωί της 24ης Οκτωβριου 2013 περιήλθε νέα πληροφορία στους αστυνομικούς σύμφωνα με την οποία ο τρίτος κατέχει επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών ουσιών επιμελώς κρυμμένες σε αγροτεμάχιο των Καλυθιών.
Για το λόγο αυτό μετέβησαν μαζί του σε αγροτεμάχιο πλησίον της οικίας της γιαγιάς του στις Καλυθιές και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου είχε αποκρύψει επιμελώς μέσα σε μπλούζα ένα κουτί πou περιείχε, εννέα αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 171,9 γραμμαρίων. Επίσης, σε μικρή απόσταση από τη συγκεκριμένη “καβάτζα” τους υπέδειξε σημείο, στο οποίο είχε φυτέψει, δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,50 μ. και 0,70 μ. αντίστοιχα.
Την 23η Οκτωβρίου 2013 κατά την είσοδο των αστυνομικών στις οικίες των δύο πρώτων, έγινε αντιληπτό ότι στον χώρο υπήρχε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, η οποία απομακρύνθηκε βιαστικά, λόγω των διάσπαρτων κομματιών κάνναβης στο πάτωμα.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν εκ νέου στο σημείο και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, βρέθηκαν μέσα σε κάδο, κάτω από την οικία των δύο πρώτων στο Φαληράκι, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 417 γραμμαρίων, μία πλαστική σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 210 γραμμαρίων και μία ρίζα από δενδρύλλιο κάνναβης.
Τις ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών φέρεται να απέρριψαν στον κάδο ο τέταρτος και πέμπτος οι οποίοι βρίσκονταν στον χώρο εκείνη τη στιγμή και ήταν τα μόνα άτομα με κλειδί για το δωμάτιο. Τα ναρκωτικά ήταν τυλιγμένα σ’ ένα χαλάκι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ