Της Στεφανίας Σούκη

«Το 2017 είχαμε πάνω από 2.000 νέες πτήσεις αεροπορικών για Ελλάδα και το 2018 είμαστε ακόμη πιο πάνω. Οι προκρατήσεις για το 2018 εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό από 15 έως 30%, ανάλογα με τον προορισμό για φέτος από όλες τις παραδοσιακές και νέες αγορές».

Τα νούμερα αυτά ανέφερε η υπουργός Τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά την Παρασκευή στην ομιλία της προς τους ξενοδόχους, κατά τη γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13η Διεθνούς Εκθεσης Horeca στο στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo. Η υπουργός αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων-εσόδων της τελευταίας τριετίας και μάλιστα, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι «ο τουρισμός πάει από μόνος του» είπε χαρακτηριστικά ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο»: «Οι  επίμονες  διαπραγματεύσεις και στρατηγικές συμφωνίες που συνάψαμε με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς ομίλους  και αεροπορικές εταιρίες συνέβαλαν στην  αύξηση του τουριστικού μας μεριδίου για τρίτη συνεχή χρονιά και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας όλων των ελληνικών προορισμών.», επεσήμανε η υπουργός, προσθέτοντας ότι οι θετικές επιδόσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της επιτυχούς εφαρμογής τηςΕθνικής Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής και της στενής συνεργασίας με τις Περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα.

Όσον αφορά το 2018 η κα Κουντουρά, πέραν της αύξησης των προκρατήσεων, σημείωσε ότι τα πτητικά προγράμματα ενισχύονται ακόμη περισσότερο και νέες απευθείας συνδέσεις έχουν προγραμματιστεί από περισσότερα ξένα αεροδρόμια προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς για την φετινή χρονιά. Στις νέες τουριστικές αγορές μάλιστα που προωθεί η Ελλάδα αυτή την στιγμή συγκαταλέγονται, σύμφωνα με την ίδια, η Λατινική Αμερική και η Αυστραλία.

Για την επίτευξη του στόχου «για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο», η Υπουργός επεσήμανε ότι στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί ο θεματικός τουρισμός. «Ολοκληρώσαμε και φέραμε σε δημόσια διαβούλευση το συνολικό νομοσχέδιο που καταρτίσαμε για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και να διευθετήσουμε ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα.», ανέφερε η κα Κουντουρά. Η νέα νομοθετική προσπάθεια έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείο Τουρισμού και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με βάση τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου την τελευταία τριετία με πιο πρόσφατο παράδειγμα την θεσμοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών λειτουργίας για τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και της διαδικασίας χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από το Υπουργείο Τουρισμού.

newmoney.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ