ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαθέσιμη η υπηρεσία για εξ΄ αποστάσεως ταυτοποίηση και πιστοποίηση αριθμού κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
απάτη

Δια­θέ­σι­μη η υπη­ρε­σία για εξ απο­στά­σε­ως ταυ­το­ποί­η­ση και πι­στο­ποί­η­ση αριθ­μού κι­νη­τού τη­λε­φώ­νου στο Εθνι­κό Μη­τρώο Επι­κοι­νω­νί­ας (ΕΜΕπ)

Τη δυ­να­τό­τη­τα εξ απο­στά­σε­ως ταυ­το­ποί­η­σης για την πι­στο­ποί­η­ση του αριθ­μού κι­νη­τού τη­λε­φώ­νου στο Εθνι­κό Μη­τρώο Επι­κοι­νω­νί­ας (ΕΜΕπ), στο emep.gov.gr, έχουν πλέον άτομα με ανα­πη­ρία εγ­γε­γραμ­μέ­να στο μη­τρώο του e-ΕΦΚΑ, άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και κά­τοι­κοι νη­σιών και εξω­τε­ρι­κού.

Πρό­κει­ται για μια υπη­ρε­σία, η οποία προ­σφέ­ρει ασφα­λή και γρή­γο­ρη εξυ­πη­ρέ­τη­ση ιδιαί­τε­ρα για πε­ρι­πτώ­σεις που μέχρι σή­με­ρα δεν ήταν εφι­κτή η ταυ­το­ποί­η­ση μέσω Πι­στω­τι­κού Ιδρύ­μα­τος ή Πα­ρό­χου Κι­νη­τής Τη­λε­φω­νί­ας, όπως για πο­λί­τες που έχουν οι­κο­γε­νεια­κά και εται­ρι­κά πα­κέ­τα σε Πα­ρό­χους Κι­νη­τής Τη­λε­φω­νί­ας και κα­τοί­κους εξω­τε­ρι­κού. Ση­μειώ­νε­ται ότι δεν θα απαι­τεί­ται φυ­σι­κή πα­ρου­σία σε ΚΕΠ ή Προ­ξε­νι­κή Αρχή. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η κα­τα­χώ­ρι­ση του κι­νη­τού στο ΕΜΕπ είναι υπο­χρε­ω­τι­κή βάσει θε­σμι­κού πλαι­σί­ου.

H υπη­ρε­σία υλο­ποι­ή­θη­κε από τη Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεία Πλη­ρο­φο­ρια­κών Συ­στη­μά­των και Ψη­φια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης του Υπουρ­γεί­ου Ψη­φια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης. Τα στοι­χεία των πο­λι­τών αντλού­νται αυ­τό­μα­τα από το Κέ­ντρο Δια­λει­τουρ­γι­κό­τη­τας της ΓΓΠΣΨΔ.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να, η νέα υπη­ρε­σία πα­ρέ­χε­ται σε ενή­λι­κους κα­τό­χους ΑΦΜ, οι οποί­οι:

είναι εγ­γε­γραμ­μέ­νοι στο μη­τρώο ατό­μων με ανα­πη­ρία του e-ΕΦΚΑ

έχουν συ­μπλη­ρώ­σει το 65ο έτος ηλι­κί­ας

είναι κά­τοι­κοι εξω­τε­ρι­κού

είναι κά­τοι­κοι νη­σιω­τι­κής Ελ­λά­δας.

Επι­ση­μαί­νε­ται ότι η εξ απο­στά­σε­ως ταυ­το­ποί­η­ση μπο­ρεί να γίνει από οποια­δή­πο­τε συ­σκευή που δια­θέ­τει κά­με­ρα και μι­κρό­φω­νο, με προ­τί­μη­ση τη χρήση smartphone για κα­λύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ει­κό­νας. Η δια­δι­κα­σία διε­νερ­γεί­ται με δύο τρό­πους μέσω του emep.gov.gr :

Αυ­το­μα­το­ποι­η­μέ­νη Βι­ντε­ο­κλή­ση (Dynamic Selfie) με με­τα­γε­νέ­στε­ρη από­φα­ση του υπεύ­θυ­νου ταυ­το­ποί­η­σης

Τη­λε­διά­σκε­ψη με υπάλ­λη­λο

Μέχρι σή­με­ρα έχουν πι­στο­ποι­η­θεί πε­ρισ­σό­τε­ροι από 4,9 εκατ. αριθ­μοί κι­νη­τού στο ΕΜΕπ, ενι­σχύ­ο­ντας την ασφά­λεια των ηλε­κτρο­νι­κών συ­ναλ­λα­γών, διευ­κο­λύ­νο­ντας και κα­θι­στώ­ντας απρό­σκο­πτη την επι­κοι­νω­νία του δη­μο­σί­ου με τους πο­λί­τες.

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.