Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο η συνάντηση του Παγκόσμιου Συλλόγου Γυναικών της Καλμουχίας

Το επίκεντρο της… Καλμουχίας (ή Καλμίκια) έγινε πριν από λίγες ημέρες η Ρόδος, καθώς ο Παγκόσμιος Σύλλογος Γυναικών της χώρας, επέλεξε την Ελλάδα για την ετήσιά συνάντηση των μελών του.
Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιoς Σύλλογος Γυναικών της Καλμουχίας, επιλέγει διαφορετική χώρα για την ετήσια συγκέντρωσή του και φέτος επέλεξε την Ελλάδα και ειδικότερα τη Ρόδο, όπου εδώ ζει με την οικογένειά της ένα εξέχον μέλος του, η κ. Ευγενία Φερδεκλή η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την πρόσκληση και την διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Παγκόσμιoς Σύλλογος Γυναικών της Καλμουχίας, αποτελείται από 900 και πλέον γυναίκες οι οποίες διαμένουν σε 56 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η Καλμουχία είναι μια μικρή δημοκρατία, μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που βρίσκεται στις στέπες της Ρωσίας ανάμεσα στον Έυξεινο Πόντο και την Κασπία Θάλασσα.
Το έδαφός της καλύπτεται κυρίως από στέππα και είναι αραιοκατοικημένο. Μοναδική πόλη είναι η πρωτεύουσα Ελίστα (103.749 κάτοικοι – απογρ. 2010), όπου είναι συγκεντρωμένο το 1/3 του πληθυσμού. Το 56% των κατοίκων ζουν ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, σε μικρούς αγροτικούς – κτηνοτροφικούς οικισμούς.


Οι κάτοικοι την Καλμουχίας μιλούν μογγολικά και ρωσικά και είναι το μόνο βουδιστικό έθνος στην Ευρώπη! Η πρωτεύουσα Ελιστά είναι γνωστή ως παγκόσμια πρωτεύουσα του σκάκι, όπου διοργανώνονται τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ παράλληλα εκεί διεξάγονται και αγώνες αυτοκινήτων που προσελκύουν το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών από όλο τον κόσμο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Παγκόσμιου Συλλόγου Γυναικών της Καλμουχίας, είναι ιδιαιτέρως ενεργά και πραγματοποιούν πολλές φιλανθρωπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο.
Προηγούμενες συναντήσεις του Συλλόγου έχουν γίνει στη Βουδαπέστη, στη Σικελία, στη Βόννη της Γερμανίας και αλλού.
Με πρωτοβουλία της κ. Ευγενίας Φερδεκλή η φετινή ετήσια συνάντηση γυναικών της Καλμουχίας έγινε στο νησί μας, τη Ρόδο. Η κ. Φερδεκλή η οποία ζει μόνιμα στο νησί μας με την οικογένειά της, έχει και η ίδια καταγωγή από την Καλμουχία και είναι ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Συλλόγου. Η συνάντηση των Γυναικών της Καλμουχίας στη Ρόδο διήρκεσε τέσσερις ημέρες και μεταξύ άλλων περιελάμβανε επίσκεψη στον γραφικό οικισμό της Λίνδου, περιήγηση στην Μεσαιωνική Πόλη και επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα του νησιού μας.

Η Ελλάδα, όπως ανέφερε η κ. Ευγενία Φερδεκλή στη «δ», επιλέχθηκε για την φετινή συνάντηση ως μια από τις πιο διάσημες και όμορφες χώρες του κόσμου, με τα γνωστά σε όλους πλούσια πολιτιστικά στοιχεία και την εντυπωσιακή ομορφιά της Ρόδου.
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι περίπου 15 γυναίκες εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Συλλόγου Γυναικών της Καλμουχίας και οι συνοδοί τους, έμειναν εντυπωσιασμένοι από την μοναδική ομορφιά του νησιού και την εγκάρδια φιλοξενία των Ροδίων και αναχώρησαν για τις χώρες διαμονής τους έχοντας στις αποσκευές τους ξεχωριστές εμπειρίες και μοναδικές αναμνήσεις από το νησί μας που θα μετατρέψουν την κάθε μια σε πρεσβευτή της Ρόδου, σε φίλους και συγγενείς με την επιστροφή στο σπίτι τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου