Κάθετα αντίθετοι με τα μέτρα που θα  θέσει σε εφαρμογή  η κυβέρνηση  είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ρόδου.
Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Γεννάδι έγινε συζήτηση για τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί  και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στα μέτρα που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θα δεχθούμε τίποτε από όλα  αυτά. Ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Γιώργος Σαββίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη των κινητοποιήσεων ο κ. Σαββίδης δήλωσε:
«Είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τις συνδικαλιστικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Την τρέχουσα περίοδο γίνεται ενημέρωση. Στη συνέχεια, το λόγο θα  έχουν οι κινητοποιήσεις που θα είναι δυναμικές γιατί  δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλα βάρη».
Η επιτροπή που έχει συσταθεί σε κεντρικό επίπεδο   κάλεσε τους αγρότες να λάβουν μέρος στη σύσκεψη που  θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 18 Οκτωβρίου.
Τότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις  «για την οργάνωση πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης».
Tην άποψη ότι η πολιτική που θα εφαρμοσθεί από την κυβέρνηση  θα είναι καταστροφική για τους  αγρότες και τους κτηνοτρόφους   εξέφρασε ο  επικεφαλής του αγροτικού τομέα στη ΝΔ κ. Μιχάλης Λουλούς.
«Με την πολιτική που θα εφαρμοσθεί ουδείς θα μπορεί να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες δεν θα  μπορούν να αντέξουν τους φόρους που θα επιβληθούν. Επιπλέον τα βάρη θα καταλήξουν στους καταναλωτές γιατί θα υπάρξουν και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Τα μέτρα είναι εξοντωτικά », δήλωσε ο κ. Μιχ. Λουλούς.
Οι αγρότες διαμαρτύρονται:
– Για την επαναφορά του συντελεστή προκαταβολής φόρου στο 55% για τα εισοδήματα του 2014. Ο συγκεκριμένος συντελεστής είχε  μειωθεί στο 27,5% με νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο από τη Βουλή.
– Για την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών από 1/1/2016 στο 20% και από 1/1/2017 στο 26%
– Για την  αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου από τα 0,066 ευρώ το λίτρο στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης, στα 0,330 ευρώ το λίτρο  μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016
–  Για την σταδιακή εξομοίωση  των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ, διάταξη που σημαίνει διπλασιασμό των σημερινών εισφορών στον ΟΓΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ