ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αλβανοί και Ελληνες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ναρκωτικα

Ποινή κά­θειρ­ξης 13 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή 100.000 ευρώ επέ­βα­λε χθες το Πε­ντα­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου στον υπή­κοο Αλ­βα­νί­ας S. Q, που κρί­θη­κε ένο­χος χωρίς ελα­φρυ­ντι­κά  δια­κί­νη­ση με­γά­λης πο­σό­τη­τας ναρ­κω­τι­κών.

Το δι­κα­στή­ριο επέ­βα­λε ποινή κά­θειρ­ξης 5 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή 10.000 ευρώ στον συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νο του X. M. του F. 24 ετών, κά­τοι­κο Αθη­νών, ποινή φυ­λά­κι­σης 3 ετών στον Σ. Π. του Ε. 49 ετών, κά­τοι­κο Ρόδου, ποινή κά­θειρ­ξης 5 ετών και 10.000 ευρώ στον Β. Μ. του Κ., 26 ετών, κά­τοι­κο Ασπρό­πυρ­γου Ατ­τι­κής, ενώ αθώα κρί­θη­κε στην ίδια υπό­θε­ση η E. X. Π. του Χ. 36 ετών, κά­τοι­κος Ρόδου.

Oι ανω­τέ­ρω συ­νε­λή­φθη­σαν την 20ή Ιου­λί­ου 2012 γιατί μετά από έρευ­να, που ξε­κί­νη­σε στη Ρόδο, βρέ­θη­καν σε σπίτι – κρύ­πτη ναρ­κω­τι­κών στην οδό Νι­κο­λά­ου Πλα­στή­ρα στον Ταύρο, στην κα­το­χή τους, 64 κιλά και 700 γραµµάρια κάν­να­βης και χρηµατικό ποσό 4.850 ευρώ.

Η έρευ­να είχε οδη­γή­σει τρεις μέρες νω­ρί­τε­ρα στη σύλ­λη­ψη του Β. Μ. του Κ., 26 ετών, κα­τοί­κου Ασπρό­πυρ­γου Ατ­τι­κής, τα­ξι­τζή, που φέ­ρε­ται να ενερ­γού­σε ως µεσο­λα­βη­τής µεταξύ του κυκλώµατος των Αλ­βα­νών και των αγο­ρα­στών από τη Ρόδο.

Από πλη­ρο­φο­ρί­ες που συ­γκε­ντρώ­θη­καν µετά τη σύλ­λη­ψή του, πραγµατο­ποι­ή­θη­κε έφο­δος µε τη συν­δροµή σκύ­λου ανι­χνευ­τή ναρ­κω­τι­κών σε απο­θή­κη στην πε­ριο­χή Αγίου Ιω­άν­νη Ρέντη, που φέ­ρε­ται να χρησιµοποιού­σε το κύκλωµα για την απο­θή­κευ­ση λα­θραί­ων τσι­γά­ρων και ναρ­κω­τι­κών, µε αρ­νη­τι­κά όµως απο­τε­λέσµατα.

Την 17η Ιου­λί­ου 2012 και περί ώραν 10.00 στον λιµένα της Ακα­ντιάς, µετά τον κα­τά­πλου του πλοί­ου “Blue Star” συ­νε­λή­φθη από µικτό κλιµάκιο λιµενι­κών του Τµήµατος Ασφα­λεί­ας του Κε­ντρι­κού Λιµεναρ­χεί­ου Ρόδου και αστυ­νοµικών του Τµήµατος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών, ο 24χρο­νος, γιατί µετά από έρευ­να, µε τη συν­δροµή σκύ­λου – ανι­χνευ­τή ναρ­κω­τι­κών, βρέ­θη­καν σε χει­ρα­πο­σκευή του 5.353 γραµµάρια κάν­να­βης, 60 γραµµάρια ηρω­ί­νης και 55 γραµµάρια κο­κα­ΐ­νης.

Τα ναρ­κω­τι­κά θα πα­ρε­λάµβανε ο 49χρο­νος, που επέ­βαι­νε σε όχηµα τύπου Nissan X-Trail. Kαι οι δύο κα­το­νόµασαν ως προµηθευ­τή τους τον Β. Μ. του Κ., 26 ετών, κά­τοι­κο Ασπρό­πυρ­γου Ατ­τι­κής, τα­ξι­τζή.

Περί ώραν 16.30 συ­νε­λή­φθη η σύ­ζυ­γος του 49χρο­νου γιατί µετά από έρευ­να στην οικία τους, στην Ια­λυ­σό, βρέ­θη­κε πο­σό­τη­τα 13 γραµµαρίων κάν­να­βης, δύο ζυ­γα­ριές ακρι­βεί­ας, 40 σπό­ροι κάν­να­βης και 19 χαρ­το­κι­βώ­τια τα οποία πε­ριεί­χαν συ­νο­λι­κά 95.000 τσι­γά­ρα τύπου Lucky Strike, Rothmanns και Camel τα οποία δεν έφε­ραν την απαι­τούµενη από το νόµο ται­νία ασφα­λεί­ας του Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νοµικών και δεν είχαν κα­τα­βλη­θεί οι απαι­τούµενοι δασµοί και φόροι.

Ως συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων πα­ρέ­στη­σαν οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Ακης Δη­μη­τριά­δης, Παν. Αβρί­θης και Αντώ­νης Ζερ­βός.

-Το ίδιο δι­κα­στή­ριο επέ­βα­λε ποινή κά­θειρ­ξης 8 ετών και χρη­μα­τι­κή ποινή 50.000 ευρώ στον κα­τη­γο­ρού­με­νο για αγορά, κα­το­χή και πώ­λη­ση ναρ­κω­τι­κών, Αλ­βα­νό υπή­κοο N. Ζ. του B., 26 ετών.

Επαυ­σε ορι­στι­κά λόγω θα­νά­του η δίωξη σε βάρος, ηµεδα­πού συ­γκα­τη­γο­ρού­με­νου.

Οι ανω­τέ­ρω συ­νε­λή­φθη­σαν την 20ή Οκτω­βρί­ου 2012 και περί ώραν 20.00 στην οδό Βασ. Ηρα­κλεί­ου από αστυ­νοµικούς του Τµήµατος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών Ρόδου.

Οι αστυ­νοµικοί εντό­πι­σαν συ­γκε­κρι­μέ­να αυ­το­κί­νη­το που οδη­γού­σε ο ηµεδα­πός στην οδό Μι­χα­ήλ Πε­τρί­δη και το έθε­σαν υπό πα­ρα­κο­λού­θη­ση. Τον είδαν να σταµατάει στην οδό Καµείρου και να επι­βι­βά­ζε­ται στο αυ­το­κί­νη­το ένας άν­δρας. Το αυ­το­κί­νη­το στη συ­νέ­χεια σταµάτησε στην οδό Αγίου Ιω­άν­νη έξω από το ει­δι­κό σχο­λείο. Ο άγνω­στος άν­δρας κα­τευ­θύν­θη­κε πεζός σε υπαί­θριο χώρο στην οδό Βασ. Ηρα­κλεί­ου, ανέ­λα­βε κάτι από τους θάµνους και ει­σήλ­θε εκ νέου στο αυ­το­κί­νη­το.

Οι αστυ­νοµικοί τους ακι­νη­το­ποί­η­σαν και σε έρευ­να στο αυ­το­κί­νη­το βρέ­θη­καν στο λεβιέ τα­χυ­τή­των µία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία µε ηρω­ί­νη µικτού βά­ρους 21 γραµµαρίων και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο. Σε σωµατική έρευ­να που έγινε στον Αλ­βα­νό βρέ­θη­κε µία αυ­το­σχέ­δια χάρ­τι­νη συ­σκευα­σία µε κο­κα­ΐ­νη µικτού βά­ρους 0,8 γραµµαρίων, το χρηµατικό ποσό των 650 ευρώ και δύο κι­νη­τά τη­λέ­φω­να. Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στον υπαί­θριο χώρο στον οποίο είχε µετα­βεί ο Αλ­βα­νός στην οδό Βασ. Ηρα­κλεί­ου και βρέ­θη­κε σε θάµνο ένα πλα­στι­κό κουτί που πε­ριεί­χε δέκα αυ­το­σχέ­διες, ανι­σο­βα­ρείς, πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες µε κο­κα­ΐ­νη συ­νο­λι­κού µικτού βά­ρους 9,2 γραµµαρίων και µία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία µε κάν­να­βη βά­ρους 4,4 γραµµαρίων.

Την επόµενη ηµέρα πραγµατο­ποι­ή­θη­κε και νέα έρευ­να στο συ­γκε­κριµένο χώρο και βρέ­θη­καν θαµµένες στο έδα­φος δύο αυ­το­σχέ­διες ισο­βα­ρείς πλα­στι­κές συ­σκευα­σί­ες µε ηρω­ί­νη συ­νο­λι­κού µικτού βά­ρους 42 γραµµαρίων και µία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία µε ηρω­ί­νη µικτού βά­ρους 14 γραµµαρίων.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρέ­στη η δι­κη­γό­ρος κ. Κατ. Βο­λο­νά­κη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.