Η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργήθηκε, κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.

«Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνούν περαιτέρω αυτή τη χρονική περίοδο τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για τις αυξημένες τιμές υγρών καυσίμων που παρατηρούνται στις νησιωτικές περιοχές της χώρας».

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης σε δήλωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Παπαδεράκης διευκρινίζει με τη δήλωσή του ότι η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διενεργήθηκε, κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη. Κάτι που είχε αναφερθεί, όπως σημειώνει ο ίδιος και στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου του υπουργού στις 26 Αυγούστου 2015.

«Τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας επιδόθηκαν στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νίκο Χριστοδουλάκη, ο οποίος τα διαβίβασε για περαιτέρω έρευνα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. Είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των σχετικών ερευνών» είπε ο γενικός γραμματέας.

Τέλος, επισημαίνει ότι «οδηγός για όλες τις ενέργειες της γενικής γραμματείας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, αποτελεί η μόνιμη και διαρκής μέριμνα για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, την εξασφάλιση ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, εν γένει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ