Με διάταξη, που εξέδωσε χθες ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, θα εκδοθεί στη Σουηδία, ο 49χρονος Τυνήσιος G. M. B. του M.,  διεθνώς διωκόμενος για βιασμo και παραβίαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
O 49χρονος συνελήφθη συγκεκριμένα την 7η Σεπτεμβρίου 2015 το μεσημέρι στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι διώκετο με ένταλμα σύλληψης του Περιφερειακού Εισαγγελέα Στοκχόλμης.
Έχει καταδικαστεί συγκεκριμένα, ερήμην του, την 21η Αυγούστου 2015, σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για τον βιασμό μιας Σουηδέζας στην πόλη Sodrtorh.
Eντοπίστηκε μετά από έρευνα σε ξενοδοχείο της Κρεμαστής όταν διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα πριν από 7 μέρες στο νησί με αεροπορική πτήση από τη Σουηδία κάνοντας χρήση του διαβατηρίου του αδελφού του.
Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο κ. Γ. Κακακιό αρνήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου τα όσα του αποδίδονται και ζήτησε την έκδοση του στη Σουηδία για να αποδείξει την αθωότητά του.
Παραπέμφθηκε εν συνεχεία ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για να δικαστεί για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ