Ευρεία συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και φορέων που εμπλέκονται με τον ιατρικό τουρισμό, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των βέλτιστων προτύπων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση για τον ιατρικό τουρισμό, η οποία θα γίνει με τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού, και ειδικότερα στη βάση της πρωτοβουλίας του υπουργείου Υγείας, «Υγεία εν Δράσει», αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Μάκης Βορίδης με την υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν περί των βελτιώσεων που εισάγονται στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της προώθησης όλων των ειδικών μορφών τουρισμού ήδη έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η εκπόνηση έρευνας στην αγορά του εξωτερικού, με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων που θα επιτρέψουν την άντληση τεχνογνωσίας, και την ανάπτυξη συνεργειών που θα συνδράμουν στην αποτελεσματική προώθησης και προβολή του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ