Ρεπορτάζ

Προxωρούν οι εργασίες στο παλιό νοσοκομείο Ρόδου

Tην πεποίθησή του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν παραδοθεί προς χρήση από τις Οικονομικές και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι χώροι του ισογείου και των δύο πρώτων ορόφων της λεγόμενης νέας πτέρυγας του Παλιού Νοσοκομείου, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς επισκέφθηκε το εργοτάξιο για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μιχ. Χριστοδούλου και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νικ. Τσουκαλά.

Σημειώνεται πως το κτήριο έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στο Δήμο Ρόδου για 25 χρόνια.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, στο ισόγειο θα στεγαστούν χώροι κοινής χρήσης και αρχείων, στον πρώτο όροφο οι οικονομικές υπηρεσίες και το τμήμα του Δημοτικού Φόρου και στον δεύτερο όροφο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου.

Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, η προετοιμασία για τις εργασίες επισκευής του κτηρίου ξεκίνησαν το έτος 2011.
«Τη διενέργεια της αυτοψίας στο κτήριο ζήτησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς, που ήταν ο εμπνευστής του συγκεκριμένου έργου. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες τον Ιούνιο του 2011.
Σχεδιάσαμε τη μεταφορά των Τεχνικών και των Οικονομικών Υπηρεσιών στο συγκεκριμένο κτήριο γιατί κρίναμε πως θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως τους πόρους για την υλοποίηση του έργου διέθεσαν ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Ο φάκελος του έργου υποβλήθηκε δύο φορές στο ελεγκτικό συνέδριο. Σημειώθηκε εμπλοκή όμως γιατί κατατέθηκαν ενστάσεις. Για να προχωρήσουν οι εργασίες πέρασαν δύο χρόνια. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να παραδοθεί το έργο. Θα δοθούν σε χρήση το ισόγειο και οι δύο όροφοι του κτηρίου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

«Εργασίες θα γίνουν και για την επισκευή των όψεων στον τρίτο και τον τέταρτο όροφο του κτηρίου. Θα χρειαστούν όμως και άλλοι πόροι για να γίνουν επισκευές και στους εσωτερικούς χώρους», τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.
«Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχουν τα αρχεία των υπηρεσιών. Θα δημιουργηθούν και δύο μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων. Θα κατασκευαστεί και κυλικείο. Στον 1ο όροφο θα στεγαστούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες και ο Δημοτικός Φόρος. Ο 2ος όροφος θα διατεθεί για τις τεχνικές υπηρεσίες», εξήγησε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως για τη χρήση του 3ου και του 4ου ορόφου του κτηρίου στο παλιό νοσοκομείο θα αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή.

«Θα χαρούμε να λάβουμε μέρος στα εγκαίνια του κτηρίου. Δεν θα γίνει η εκδήλωση στη διάρκεια της θητείας μας. Οι δύο αντιδήμαρχοι κκ Νίκος Τσουκαλάς και Μιχάλης Χριστοδούλου χαίρονται που προχώρησε το έργο», είπε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Στην εξέλιξη του έργου αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς.
«Η επισκευή του συγκεκριμένου κτηρίου ήταν στόχος της δημοτικής αρχής από το έτος 2011. Δεν μπορούν οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου να στεγάζονται σε πέντε κτήρια, που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής οι προϊστάμενοι και οι τμηματάρχες ορισμένες φορές δυσκολεύονταν να συνεργαστούν με τους διευθυντές τους», τόνισε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως ταλαιπωρήθηκαν και οι πολίτες, όταν χρειάζονταν να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους, στις οικονομικές υπηρεσίες.
«Η ταλαιπωρία των πολιτών ήταν ο λόγος που μας ώθησε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Πριν ξεκινήσουμε εξετάσαμε αρκετά κτήρια. Καταλήξαμε στους συγκεκριμένους χώρους γιατί ήταν οι πιο κατάλληλοι. Θα χαρούμε όταν τελειώσουν οι εργασίες και μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο κτήριο. Θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που δεν θα χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξέφρασε την ευχή να μην ακυρώσει η νέα δημοτική αρχή το σχεδιασμό που έχει γίνει για το συγκεκριμένο κτήριο.
«Ευχόμαστε ο σχεδιασμός να συνεχιστεί και από την επόμενη δημοτική αρχή. Ελπίζω να χαρεί το κτήριο ο σημερινός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, που εξελέγη στις εκλογές», είπε ο κ. Τσουκαλάς.
Στις εργασίες επισκευής του κτηρίου αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.

«Οι εργασίες επισκευής του κτηρίου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα παραδοθεί από τον ανάδοχο ώστε να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και διευκρίνισε πως το έργο προχώρησε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος του 2014 θα μεταφερθούν στο κτήριο οι Τεχνικές και οι Οικονομικές Υπηρεσίες. Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σε ερώτηση σχετικά με την επισκευή του Εθνικού Θεάτρου ο κ. Χριστοδούλου είπε πως προχωρούν οι εργασίες για την επισκευή των όψεων.
«Προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των όψεων του Εθνικού Θεάτρου. Τελούμε σε αναμονή για την έγκριση των μελετών που αφορούν τις εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου. Έχουν εξασφαλιστεί τρία εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και πρόσθεσε πως μόλις δοθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την επισκευή των εσωτερικών χώρων του Εθνικού Θεάτρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου