Ειδήσεις

Ο κορυφαίος ομογενής CEO που θέλει να πάρει… ελληνική υπηκοότητα

Ποιος είναι ο ομογενής επιχειρηματίας που πριν μερικές ώρες, κατέθεσε τα χαρτιά του για να πάρει την …ελληνική υπηκοότητα. Η αγάπη για τη μητέρα – πατρίδα και οι παραδοξότητες

Η είδηση “ακούγεται” περίπου ως …μυθιστορηματική αλλά είναι πραγματική 100%. Αφορά στον κ. Andrew Liveris, CEO της Dow Chemical Company, του πολυεθνικού αμερικανικού κολοσσού, μίας από τις ισχυρότερες εταιρείες χημικών στον πλανήτη, με τζίρο που αγγίζει τα 60 δισ. δολάρια(2012).
Ο κ. Liveris λοιπόν, ίσως το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής ομογένειας παγκοσμίως, που μεγάλωσε στην Αυστραλία και μεγαλούργησε επιχειρηματικά σε Ασία και Αμερική, πριν μερικές ώρες, κατέθεσε τα χαρτιά του για να πάρει την …ελληνική υπηκοότητα.
Έλληνας στην καταγωγή, από το Καστελόριζο, δεν την απέκτησε ποτέ, καθώς ο πατέρας του έφυγε από το νησί για την Αυστραλία την εποχή που ήταν υπό ιταλική κατοχή.
Την υπόθεση έχει αναλάβει να “τρέξει” ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και αποδεικνύει εμπράκτως την αγάπη που έχουν οι Έλληνες της Αμερικής, αλλά και της απανταχού ομογένειας, για την μητέρα – πατρίδα. Αναδεικνύει όμως και ένα μεγάλο πρόβλημα.
Σαν τον κ. Liveris υπάρχουν εκατοντάδες ομογενείς που δεν έχουν την υπηκοότητα γιατί όταν έφυγαν οι πρόγονοι τους από την πατρίδα, τα χωριά τους βρίσκονταν υπό ξένη κατοχή. Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κι επειδή για να εξασφαλισθεί η υπηκοότητα η γραφειοκρατία που προβλέπεται είναι μεγάλη, οι περισσότεροι αφήνουν την προσπάθεια στη μέση!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου