Τοπικές Ειδήσεις

Γιορτάσθηκε χθες η επέτειος για τη λήξη του Παγκοσμίου Πολέμου για πρώτη φορά χωρίς κόσμο!

Για πρώτη φορά, ελέω κορωνοϊού, χωρίς εκδηλώσεις και χωρίς επισήμους πραγματοποιήθηκε χθες στη Σύμη ο εορτασμός της επετείου της 8ης Μαΐου 1945, που σηματοδότησε το τέλος του β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Τελέστηκε δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, χωρίς παρέλαση και χωρίς το καθιερωμένο γεύμα, στους δεκάδες επισήμους που κατέφθαναν σε κάθε χρόνο στη Σύμη για τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ηταν τότε που η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην άνευ όρων παράδοση ολόκληρου του γερμανικού στρατού με τη συνθηκολόγηση της Ρεμς στις 7 Μαΐου του 1945, που ήταν όχι μόνο ηττημένη, αλλά είχε χάσει κάθε πολιτική ύπαρξη και μάλιστα κάθε είδους νομική υπόσταση.
H συμφωνία ετέθη σε ισχύ από την 8η Μαΐου του 1945.
Την ίδια μέρα, 8η Μαΐου του 1945, ο Γερμανός στρατηγός Otto Wagener, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους, γυρνώντας την σελίδα στη νεότερη ιστορία της περιοχής μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου