Ρεπορτάζ

5 άτομα σε δίκη για τον τραυματισμό παιδιού σε παιδότοπο

Αντιμέτωποι με σοβαρά αδικήματα είναι ο εκπρόσωπος και τέσσερις υπάλληλοι της φύλαξης παιδότοπου σε γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για ατύχημα ενός τρίχρονου αγοριού.
Η δίκη έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένα για την 4η Ιουνίου 2021 και κατηγορούμενοι είναι 4 άτομα για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους κατά παραυτουργία.
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ως υπαίτιοι για το ό,τι στη Ρόδο, στον παιχνιδότοπο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις 31 Μαρτίου 2018, όντας υπόχρεοι λόγω του επαγγέλματός τους, σε καταβολή ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής βαρυνόμενοι με ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για την αποτροπή του αξιόποινου αποτελέσματος, από συγκλίνουσα αμέλειά τους, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να καταβάλουν, δεν προέβλεψαν το αξιόποινο αποτέλεσμα της παράλειψής τους και προκάλεσαν σωματική κάκωση άλλου.
Ειδικότερα, στον ανωτέρω τόπο και χρόνο η πρώτη, η δεύτερη και η τρίτη κατηγορούμενη, ούσες αποκλειστικά υπεύθυνες για την επίβλεψη των παιδιών που έκαναν χρήση των ευρισκομένων στο σημείο φουσκωτών παιχνιδιών, από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να επιδείξουν, παρέλειψαν να άρουν τον υφιστάμενο από τη χρήση των παιχνιδιών κίνδυνο, ως είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, απορρέουσα από τη σύμβαση μεταξύ αυτών, του επιχειρηματία παροχής υπηρεσιών εστίασης και θαμώνων και δη από την παρεπόμενη συμβατική υποχρέωση προστασίας των αγαθών των αντισυμβαλλομένων τους θαμώνων και συγκεκριμένα παρέλειψαν να παρευρίσκονται πλησίον του φουσκωτού παιχνιδιού που έπαιζαν τα ανήλικα και δη έμπροσθεν της απόπληξης αυτού, σε σημείο όπου το παιχνίδι απέχει καθ’ ύψος περίπου ένα μέτρο από το επίπεδο του εδάφους, ήτοι σημείο όπου υπήρχε κίνδυνος πτώσης για τα ανήλικα, παρέλειψαν να ενημερώσουν αυτά για τον υπάρχοντα σχετικό κίνδυνο και παρέλειψαν να ασκούν πλήρη εποπτεία στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διάφορων ηλικιών έπαιζαν μεταξύ τους.
Ο τέταρτος κατηγορούμενος, εκπρόσωπος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος/παιχνιδότοπου και ως υπεύθυνος λειτουργίας αυτών, από έλλειψη της προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις να επιδείξει παρέλειψε να άρει τον υφιστάμενο στο κατάστημά του κίνδυνο που προέρχονταν από την ύπαρξη της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ φουσκωτού παιχνιδιού κι εδάφους με τη χρήση προστατευτικών μέτρων και την τοποθέτηση ελαστικού κι ευπίεστου υλικού στο έδαφος και παρέλειψε να προβεί στην πρόσληψη ικανού αριθμού ειδικά εκπαιδευμένων παιδαγωγών ανάλογο με τον αριθμό των ανήλικων χρηστών των παιχνιδιών για την ασφαλή φύλαξή τους.
Αποτέλεσμα της αμελούς αυτής συμπεριφοράς απάντων των κατηγορουμένων ήταν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί να διαπληκτιστεί και να σπρώξει τον τριών περίπου ετών υιό των εγκαλούντων και να προκαλέσει την σφοδρότατη πτώση του από το φουσκωτό παιχνίδι στο έδαφος και να υποστεί ο τελευταίος συνεπεία της πτώσεώς του σωματική κάκωση, ήτοι κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση και ενδοκρανιακό τραυματισμό με τραυματική υποσκληρίδια αιμορραγία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου