ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Συστήνεται Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων».

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Μια συνεπής προ­σπά­θεια και διεκ­δί­κηση του Βου­λευτή Δωδε­κα­νή­σου κ. Μάνου Κόνσολα για τη δημιουρ­γία Απο­κε­ντρω­μέ­νου Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης Καρ­πά­θου, είχε αίσιο τέλος αφού δημο­σιεύ­τηκε ήδη το σχετικό Προ­ε­δρικό Διά­ταγμα.

Ουσια­στικά ανα­βαθ­μί­ζε­ται το Γραφείο Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης που λει­τουρ­γούσε στην Κάρπαθο προ­κει­μέ­νου να μην είναι ανα­γκα­σμέ­νοι οι ασφα­λι­σμέ­νοι πολίτες και επι­χει­ρη­μα­τίες να μετα­κι­νού­νται στη Ρόδο προ­κει­μέ­νου να εξυ­πη­ρε­τη­θούν.

Όπως είναι γνωστό τα Γραφεία Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης περιο­ρί­ζο­νται στην παροχή συγκε­κρι­μέ­νων υπη­ρε­σιών, αδυ­να­τώ­ντας να εξυ­πη­ρε­τή­σουν τους ασφα­λι­σμέ­νους σε όλο το εύρος των αναγκών τους.

Αντί­θετα το Απο­κε­ντρω­μένο Τμήμα θα έχει τη δυνα­τό­τητα να παρέχει ένα μεγάλο εύρος υπη­ρε­σιών διευ­κο­λύ­νο­ντας πολίτες και επι­χει­ρή­σεις, χωρίς να χρειά­ζε­ται πλέον μετα­κί­νηση στη Ρόδο.

Το ζήτημα είχε ανα­δεί­ξει εδώ και τρία περίπου χρόνια ο κ. Μάνος Κόν­σο­λας με παρεμ­βά­σεις του προς την πολι­τική ηγεσία του Υπουρ­γείου αλλά και τη διοί­κηση του ΕΦΚΑ.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας είχε επι­ση­μά­νει ότι στην Κάρπαθο και στην Κάσο υπάρ­χουν 1.100 επι­χει­ρή­σεις με 3500 άμεσα και έμμεσα ασφα­λι­σμέ­νους αλλά και ένας σημα­ντι­κός αριθμός συντα­ξιού­χων του εξω­τε­ρι­κού, γεγονός που

επι­βάλ­λει τη σύσταση και λει­τουρ­γία ενός Απο­κε­ντρω­μέ­νου Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης στο νησί.

Ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου θα συνε­χί­σει την προ­σπά­θεια αφού πλέον προ­βάλ­λει ως επι­τα­κτική ανάγκη η στε­λέ­χωση και η ανα­βάθ­μιση της μηχα­νορ­γά­νω­σης του Απο­κε­ντρω­μένο Τμή­μα­τος Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης στην Κάρπαθο.

Εντός της εβδο­μά­δας προχωρά σε νέα παρέμ­βαση προς τον Υπουργό Εργα­σίας και τη διοί­κηση του ΕΦΚΑ για αυτό το σκοπό.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.