Τοπικές Ειδήσεις

Ελένη Καραγιάννη: Σχετικά με τη συμμετοχή μου στον Αναπτυξιακό Κολοσσός 2047

Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου Κολοσσός 2047, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η θέση μου ήταν άμισθη και με πρότεινε ο κ. Δημήτρης Κρητικός επικεφαλής της παράταξης Ρόδος Αξιών. Θεωρώ απ την πρώτη στιγμή ότι με τίμησε με την πρότασή του αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο που ψήφισε για την συμμετοχή μου. Αντιστοίχως τίμησα κι εγώ με τη συμμετοχή μου την παράταξή του και τον ίδιο οπότε η καλή θέληση ήταν αμφίδρομη. Ήταν για μένα μια συμμετοχή στα κοινά χωρίς κάποιο αντίκρυσμα οικονομικό ή όφελος που δέχθηκα προκειμένου να συμμετέχω και αν χρειαστεί να μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου.

Στη συνέχεια και προ ολίγων ημερών υπήρξε η ενημέρωση για αποχώρηση της παράταξης που με πρότεινε από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό. Αρχικά συναίνεσα διότι με πρότεινε συγκεκριμένη παράταξη αλλά διαπιστώνοντας ότι η υπογραφή μου συνδέθηκε αφενός με την ίδια την παράταξη και αφετέρου με θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μου αποφάσισα να ανακαλέσω την υπογραφή μου από το έγγραφο της συγκεκριμένης παράταξης για αντικειμενικούς λόγους δηλαδή και όχι προσωπικούς, ενημερώνοντας αρχικά τον κ. Δημήτρη Κρητικό προφορικά.

Ουδέποτε ζήτησα κάποιο αντάλλαγμα ούτε κάποια θέση άλλωστε για όσους με γνωρίζουν προσωπικά δεν ανήκω στους “καρεκλοκένταυρους” ή “διπλοθεσίτες” του Δημοσίου. Στη συνέχεια παραβρέθηκα στην συνεδρίαση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κολοσσός για περαιτέρω ενημέρωση αλλά αποχώρησα αμέσως μετά την αντικατάστασή μου από το ΔΣ παρόλο που ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κολοσσός 2047 με ενημέρωσε πως δεν είχε πρόβλημα αν ήθελα να παρακολουθήσω την συνεδρίαση και η πρότασή του αυτή τον τιμά.

Η εμπειρία μου με δίδαξε ότι η συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο λόγο δεν έχει ωριμάσει στη συνείδηση όλων, πόσο μάλλον στην κοινωνία μας που μας θεωρεί αναλώσιμες. Εμείς παρά ταύτα θα συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την αλλαγή παρωχημένων νοοτροπιών και τακτικών όπως την ύπαρξη του κριτηρίου της αντικειμενικότητας.

Ελένη Καραγιάννη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου