ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος οι χάρτινες αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016

news room 2 λεπτά ανάγνωση
αποδείξεις

Τα έσοδα στο 9μηνο ξε­πέ­ρα­σαν κατά 1,4 δισ. τους στό­χους υπο­γράμ­μι­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Τρύ­φων Αλε­ξιά­δης ση­μειώ­νο­ντας πως η αύ­ξη­ση οφεί­λε­ται και στο γε­γο­νός ότι πλη­ρώ­νουν οι λα­θρέ­μπο­ροι, κα­τα­πο­λε­μά­ται η δια­φθο­ρά και αυ­ξή­θη­καν οι έλεγ­χοι.

Μι­λώ­ντας στον ΑΝΤ1 τό­νι­σε πως για το 2016 δεν θα υπάρ­χει υπο­χρέ­ω­ση να προ­σκο­μί­σουν απο­δεί­ξεις με τη φο­ρο­λο­γι­κή δή­λω­ση οι φο­ρο­λο­γού­με­νοι συ­μπλη­ρώ­νο­ντας πως το νο­μο­σχέ­διο για το πλα­στι­κό χρήμα και την σύν­δε­ση των αγο­ρών με το αφο­ρο­λό­γη­το βρί­σκε­ται στο τε­λι­κό στά­διο της δια­πραγ­μά­τευ­σης.

 Ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός διευ­κρί­νι­σε ότι όπως το 2015 έτσι και για τα ει­σο­δή­μα­τα που θα απο­κτη­θούν φέτος και θα δη­λω­θούν στην εφο­ρία το 2017 δεν θα υπάρ­χει η σχε­τι­κή υπο­χρέ­ω­ση αφού άλ­λω­στε δεν το προ­βλέ­πει η σχε­τι­κή νο­μο­θε­σία.

Η σύν­δε­ση του αφο­ρο­λό­γη­του ποσού ει­σο­δή­μα­τος με τις απο­δεί­ξεις θα γίνει από το 2017 και για τα ει­σο­δή­μα­τα που θα απο­κτη­θούν το έτος αυτό με βάση τις δια­τά­ξεις που θα προ­βλέ­πο­νται στο νο­μο­σχέ­διο για την επέ­κτα­ση των συ­ναλ­λα­γών με πλα­στι­κό χρήμα που πρό­κει­ται σύ­ντο­μα να κα­τα­τε­θεί στη Βουλή.

Αφησε πά­ντως ανοι­χτό το εν­δε­χό­με­νο από ένα διά­στη­μα και μετά (1.11.2016 ή 1.12.2016 ) να ισχύ­σει το σύ­στη­μα απο­δεί­ξε­ων μέσω πλα­στι­κού χρή­μα­τος. «Αυτό θα εξαρ­τη­θεί από το νο­μο­σχέ­διο που θα έρθει σύ­ντο­μα», είπε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών.

Για το πε­τρέ­λαιο θέρ­μαν­σης είπε πως θα ισχύ­σει και φέτος το επί­δο­μα αλλά για το ύψος του και εάν θα είναι 25 λεπτά όπως πέ­ρυ­σι είπε ότι οι απο­φά­σεις θα ανα­κοι­νω­θούν μετά την επι­στρο­φή των κ. Τσα­κα­λώ­του και Χου­λια­ρά­κη από τη σύ­νο­δο του ΔΝΤ.

Για τα τέλη κυ­κλο­φο­ρί­ας του 2017 ανέ­φε­ρε ότι θα είναι πιο δί­καια καθώς στό­χος είναι να μειω­θούν για τα πα­λαιά αυ­το­κί­νη­τα και να επι­βα­ρυν­θούν τα πιο και­νούρ­για και ακρι­βά. Για το πε­ριου­σιο­λό­γιο υπο­γράμ­μι­σε πως στό­χος είναι να κτα­γρα­φεί η πε­ριου­σία των πο­λι­τών και κυ­ρί­ως τρα­πε­ζι­κοί λο­γα­ρια­σμοί και συμ­με­το­χές στο εξω­τε­ρι­κό και όχι τι­μαλ­φή ή με­τρη­τά που υπάρ­χουν στο σπίτι. Δια­βε­βαί­ω­σε ότι δεν θα επι­βλη­θεί φόρος για την πε­ριου­σία που θα δη­λώ­σουν οι πο­λί­τες.

Τα τεκ­μή­ρια είναι έμ­με­σως τρό­πος προσ­διο­ρι­σμού του ει­σο­δή­μα­τος είπε ο κ. Τρύ­φων Αλε­ξιά­δης ση­μειώ­νο­ντας όμως πως στο μέλ­λον θα επι­χει­ρη­θούν πα­ρεμ­βά­σεις και στο ζή­τη­μα των τεκ­μη­ρί­ων και στη φο­ρο­λο­γία των ιδιω­τών και των επι­χει­ρή­σε­ων.

Ημε­ρη­σία

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.