ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Οταν θα λάβεις αυτό το γράμμα…”-Το «γράμμα» Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
κατρουγκαλος

Σε μία αν μη τι άλλο πρω­τό­γνω­ρη κί­νη­ση προ­χώ­ρη­σε ο υπουρ­γός Ερ­γα­σί­ας, Γιώρ­γος Κα­τρού­γκα­λος, ο οποί­ος απέ­στει­λε επι­στο­λή στους 240.000 συ­ντα­ξιού­χους που υπέ­στη­σαν πε­ρι­κο­πές στις επι­κου­ρι­κές τους, τους τε­λευ­ταί­ους μήνες.

Τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη ξε­κι­νή­σει να μοι­ρά­ζουν τις επι­στο­λές, οι οποί­ες σε γε­νι­κές γραμ­μές πε­ριέ­χουν τις θέ­σεις του υπουρ­γού για την επα­να­θε­με­λί­ω­ση του ασφα­λι­στι­κού συ­στή­μα­τος.

Ο κ. Κα­τρού­γκα­λος εξη­γεί πως δεν υπήρ­χε άλλος τρό­πος για να εξα­σφα­λι­στεί η βιω­σι­μό­τη­τα των τα­μεί­ων και έπρε­πε να γί­νουν αυτές οι μειώ­σεις.

Υπο­στη­ρί­ζει, όμως, ότι δεν έγι­ναν ορι­ζό­ντιες μειώ­σεις στις επι­κου­ρι­κές, δεν μειώ­θη­καν οι κύ­ριες πλην των υψη­λών άνω των 2000 ευρώ και έμει­ναν στο απυ­ρό­βλη­το οι συ­ντα­ξιού­χοι που έχουν μη­νιαίο ει­σό­δη­μα από κύρια και επι­κου­ρι­κή σύ­ντα­ξη έως 1300 ευρώ .

Ση­μειώ­νει δε ότι σε κάθε πε­ρί­πτω­ση το άθροι­σμα της κύ­ριας και επι­κου­ρι­κής, μετά τη μεί­ω­ση δε μπο­ρεί να είναι κάτω από 1300 ευρώ.

Δείτε την επι­στο­λή :

reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.