Την ώρα που Υπουργείο Παιδείας και Δήμος περηφανεύονται για το πόσο έτοιμα είναι τα σχολεία να ανοίξουν και πως όλα τα προβλήματα λύθηκαν, σχολεία όπως το Δημοτικό Γενναδίου αντιμετωπίζουν ακόμη σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Το σχολείο μας, πέρα από κάποιες μικροεπισκευές που έγιναν μέσα στο φετινό καλοκαίρι –και αυτό μετά από πίεση διευθύντριας και συλλόγου- δεν έχει γίνει καμία σοβαρή συντήρηση από τότε που χτίστηκε. Τα τελευταία τρία χρόνια δε, ο Δήμος Ρόδου έχει αποφασίσει να στριμώξει μέσα και το νηπιαγωγείο, προσωρινά όπως λένε, χωρίς βέβαια να έχουν φροντίσει βασικά ζητήματα όπως η αύληση των νηπίων ή ο αριθμός των τουαλετών που χρειάζονται κ.ά.

Φέτος, μέσα σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας και λίγες μόνο μέρες πριν μπουν τα παιδιά μας στις τάξεις, το σχολείο μας δεν έχει ούτε έναν/μία εργαζόμενο/η για την καθαριότητα!

Ζητάμε για Δημοτικό και Νηπιαγωγείο τα εξής:

1) Να μην υπάρχει τάξη με περισσότερα από 15 παιδιά

2) Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αρκετό για να καλύπτεται όλο το κτίριο όσο βρίσκονται εκεί τα παιδιά

3) Να εξοπλίζεται το σχολείο με τα απαραίτητα μέσα για την υγιεινή των παιδιών (αντισηπτικά, καθαριστικά, γάντια κλπ)

4) Να μονιμοποιηθούν εκπαιδευτικοί σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο για να μη χαθούν ξανά μέρες / εβδομάδες μαθημάτων

5) Να δοθούν περισσότερα λεωφορεία για την μετακίνηση των μαθητών από τα χωριά προς τα σχολεία της Ν. Ρόδου και να προσληφθούν άμεσα συνοδοί, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων προστασίας και σε αυτά

6) Να γίνουν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τις απογευματινές ώρες για τα παιδιά που έμειναν πίσω λόγω του κλεισίματος των σχολείων την περσινή χρονιά

Πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι θα έχουμε δεύτερο κύμα πανδημίας και δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών. Ζητάμε έστω και τώρα να παρθούν τα παραπάνω μέτρα γιατί σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση στα σχολεία είναι επικίνδυνη για όλους μας.

Καλούμε τους γονείς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Γενναδίου το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 11πμ σε Γενική Συνέλευση στο σχολείο για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας από εδώ και πέρα.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 08/09/2020

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ